16 mai 2024

Şoferi inconştienţi! În ce hal i-au găsit poliţiştii după ce i-au tras pe dreapta!

accp5Poliţia rutieră vă recomandă:

ALEGE VIAŢA! Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

În ziua de 05 noiembrie a.c., poliţişţii rutieri au depistat trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 și 39 de ani, în timp ce conduceau autoturisme pe raza județului, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceştia au prezentat alcoolemii de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei în cauză au fost transportaţi la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.

Pe numele lor, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului.

Stimaţi conducători auto,

Poliţia rutieră vă reaminteşte că şofatul este incompatibil cu alcool, acesta reprezentând una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

De asemenea, vă informăm că în situaţia în care persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.

Pe timpul cercetării penale permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

În cazul în care conducătorul auto prezintă o îmbibaţie alcoolică sub 0,80 g/l alcool pur în sânge fapta constituie contravenţie şi este sancţionată cu 9 până la 20 de puncte amendă, iar ca sancţiune complementară se va dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

În ceea ce priveşte refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării mostrelor biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Cercetați de polițiștii rutieri pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

În perioada 05 – 06 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri au depistat două persoane, de 31 și 54 de ani, în timp ce conduceau autovehicule pe raza județului, deși autorizațiile provizorii de circulație ale autoturismelor erau expirate.

Pe numele lor, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație ori conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii.

De asemenea, polițiștii găeșteni au depistat un tânăr de 16 ani, din Dragodana, în timp ce conducea un moped pe raza localității, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că mopedul nu era înregistrat în circulație.

Tânărul este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și punere în circulație ori conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii.

În weekend, polițiștii din Dâmbovița au fost la datorie pentru siguranța comunității

În perioada 04-06 noiembrie a.c., 85 de poliţişti au acționat, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice pe raza județului Dâmbovița.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au constatat 3 infracțiuni în flagrant și au aplicat 237 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 45.700 de lei.

Din totalul amenzilor, 14 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 220 pentru nerespectarea regulilor de circulație conform O.U.G 195/2002.

Astfel, 52 de conducători auto au fost amendați pentru încălcarea regimului legal de viteză.

De asemenea, polițiștii au reținut 20 de permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial