4 mai 2024

Dâmboviţa: Peste 300 de pietoni, amendaţi de poliţişti!

atentiepietoniPeste 300 de pietoni, sancţionaţi de poliţişti pe parcursul unei săptămâni

În perioada 31 octombrie – 06 noiembrie a.c., poliţiştii de la rutieră şi ordine publică au desfăşurat activităţi specifice pentru creşterea gradului de siguranţă în timpul deplasărilor pe drumurile publice.

Acţiunile au vizat îndeosebi conducătorii de autovehicule care nu acordă prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumurilor publice, precum şi indisciplina pietonală.

Astfel, au fost aplicate 311 sancţiuni contravenţionale pietonilor depistaţi în timp ce traversau strada prin locuri nepermise.

De asemenea, faţă de 56 de conducători auto care nu au respectat normele rutiere privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public s-a luat măsura sancţionării contravenţionale precum şi cea de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 zile.

Totodată, polițiștii au aplicat 645 de sancțiuni contravenționale pentru alte abateri la regimul rutier.

reamintim că potrivit Codului Rutier, traversarea neregulamentară a drumului public de către pietoni constituie contravenţie şi se sancţionează cu 2 sau 3 puncte amendă.

Conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a străzii sunt sancţionaţi cu 4 sau 5 puncte amendă, împotriva acestora fiind dispusă şi măsura reţinerii permisului de conducere.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial