29 februarie 2024
Simulare Evaluare Națională 2024 la Limba Română. Subiecte și bareme

Simulare Evaluare Națională 2024 la Limba Română. Subiecte și bareme

Elevii claselor a VIII-a susțin, astăzi, simularea națională pentru Evaluarea Națională 2024 la Limba și literatura română. Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate de Știrile ProTv și pe edu.ro. 

Simularea Evaluării Naționale 2024 se desfășoară în zilele de 5, 6 și 7 februarie, iar prima probă, cea la Limba și literatura română, are loc astăzi. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30, iar probele încep la ora 9:00.

Timpul disponibil pentru corectarea subiectelor este de două ore. Elevii vor primi subiectele sub formă de broșură și la finalul probei vor preda pe lângă foile cu rezolvarea, și broșura cu subiecte.

Noutățile de la Simularea Evaluării Naționale 2024

Simularea de la Evaluare Națională de anul acesta este marcată de mai multe noutăți.

În primul rând, în acest an, colțul lucrării nu se închide și nu se lipește, conform procedurii oficiale.

Un alt aspect semnificativ în acest an este trecerea la evaluarea digitalizată. Lucrările elevilor vor fi scanate în clasă și ulterior corectate pe o platformă digitală. Acest proces aduce cu sine multiple avantaje, inclusiv eliminarea riscului de pierdere a lucrărilor și eficientizarea corectării. Profesorii asistenți vor verifica fiecare lucrare înainte de a fi scanată și vor asigura că toate paginile sunt întregi și lizibile.

De asemenea, va fi diferit și modul în care vor fi corectate lucrările. Conform ghidului Ministerului Educației, citat de edupedu.ro, fiecare profesor corector va avea în responsabilitate evaluarea a aproximativ 50 de lucrări. Acești profesori vor proveni din alt județ decât cel de origine al candidaților, asigurând astfel obiectivitatea în evaluare. De asemenea, fiecare lucrare va fi evaluată de către doi profesori corectori, aceștia fiind selecționați din Corpul de profesori evaluatori, cu prioritate pentru cei care au urmat Programul de formare continuă.

Rezultatele simulării vor fi anonimizate, utilizând coduri individuale înlocuind numele și prenumele candidaților. Rezultatele obținute vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții și consiliu profesoral, având ca scop adoptarea unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog

Calendarul simulării Evaluării Naționale 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a

5 februarie 2024: Limba şi literatura română – probă scrisă
6 februarie 2024: Matematică – probă scrisă
7 februarie 2024: Limba şi literatura maternă – probă scrisă
23 februarie 2024: Comunicarea rezultatelor
Timpul de lucru este de 2 ore

Sursa: StirilePROTV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial