5 mai 2024
Invitaţie la dezastru: 20 de staţii de carburant şi SKID-uri GPL, 13 hoteluri şi pensiuni, 82 de şcoli şi grădiniţe, dar şi 3 spitale din Dâmboviţa funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu

Invitaţie la dezastru: 20 de staţii de carburant şi SKID-uri GPL, 13 hoteluri şi pensiuni, 82 de şcoli şi grădiniţe, dar şi 3 spitale din Dâmboviţa funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu

Vă prezentăm astăzi un nou reportaj special targovistenews.ro

Tragedii precum Colectiv, Crevedia sau Ferma Dacilor puteau fi evitate. Asta ni se spune acum, după ce totul s-a întamplat, iar oameni nevinovați au plătit cu viața.

Am vrut sa aflăm care e starea de fapt în Dâmbovița, și am solicitat către ISU Dâmbovița câteva date referitoare la existența autorizațiilor la incendiu pentru diferite sectoare economice.

Ce am aflat, e puțin spus îngrijorător.

Astfel, un număr de 82 de unități școlare funcționează zilnic în 80 de clădiri fără autorizație la incendiu, 3 unități spitalicești își desfășoară activitatea în 10 clădiri fără a avea această autorizație.

În privința unităților de cazare, adică hoteluri-moteluri-pensiuni, am aflat că 13 funcționează fără autorizație.

Până pe 31 decembrie, ISU Dâmbovița avea înregistrate un număr de 20 de stații de carburant și SKID-uri GPL care funcționau fără autorizație, practic o invitație la dezastru.

În ceea ce privește unitățile de cult (biserici, mănăstiri, sinagogi, moschei) stăm puțin mai bine, doar 4 astfel de unități funcționând fără autorizație.

33 de unități de alimentație publică din Dâmbovița funcționează tot fără autorizație la incendiu.

Aceste date sunt valabile pentru data de 31 decembrie, dată la care s-a efectuat ultima modificare în evidență, iar cifrele pot varia în funcție de modificările legislative sau de identificarea a noi construcții care necesită această autorizație.

Obligativitatea obținerii acestei autorizații de securitate la incendiu revine administratorului sau conducătorului instituției.

Oare resposabilii spitalelor dorm liniștiți știind că pentru 3 unități din județ nu există această autorizație?

Directorii celor 82 de unități școlare au făcut demersurile necesare pentru ca măcar în an electoral să avem elevii în siguranță?

Așteptăm cu nerăbdare o anchetă serioasă a autorităților competente, soldată cu rezultatele pe măsură, întrucât siguranța cetățenilor nu este negociabilă, cu atât mai mult cu cât, după Crevedia, ni s-a promis că s-au depus toate diligențele pentru a fi în siguranță.

articol de Liviu Lazăr,

reporter special targovistenews.ro

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial