6 mai 2024
Simion Eftimie, primarul din Bilciureşti, ÎN VIZORUL A.N.I.!

Simion Eftimie, primarul din Bilciureşti, ÎN VIZORUL A.N.I.!

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui EFTIMIE SIMION (Primar al Comunei Bilciureşti, Jud. Dâmboviţa) ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcții și calități, contrar prevederilor legale, după cum urmează:

EFTIMIE SIMION s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 07 octombrie 2011- 26 iunie 2012 și 26 iunie 2012-29 martie 2013, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Bilciureşti, Jud. Dâmboviţa, și calitatea de membru al Consiliului de administraţie al Şcolii Gimnaziale Bilciureşti, Jud. Dâmboviţa.

Astfel, EFTIMIE SIMION nu a respectat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „funcția de primar şi viceprimar […] este incompatibilă cu […] funcţia de […] administrator, […] membru al consiliului de administraţie […] la societăţile comerciale […] precum şi la instituţiile publice”.

Persoana evaluata a fost informata despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistata sau reprezentata de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial