3 mai 2024
PRODULEŞTI – O vulpe turbată a trimis la spital 13 săteni! Vezi de ce se temeau oamenii!

PRODULEŞTI – O vulpe turbată a trimis la spital 13 săteni! Vezi de ce se temeau oamenii!

Unitatea de primiri urgente a sectiei de boli infectioase de la Targoviste a fost luata cu asalt, seara trecuta!

Zece adulti si trei copii, din comuna Produlesti, au venit sa le ceara ajutorul medicilor dupa ce au intrat in contact cu o vulpe turbata. Totul a pornit de la gluma unui localnic, care a omorat vulpea agitata, iar ulterior a dus-o in curtea altui vecin. De aici a fost luata de cativa copii. Cand au aflat medicii veterinari de toata tarasenia s-a dat alarma – analizele de laborator au confirmat ca vulpea avea rabie, asa ca toti cei care au pus mana pe ea aveau nevoie urgent de vaccin.

“Am luat toporul si i-am dat una!”

La sectia de boli infectioase s-au prezentat 13 pacienti. Printre ei sunt si 3 copii mici, cu varste intre 7 si 8 ani. Medicii i-au tratat, le-au facut injectii impotriva rabiei si spun ca sunt in afara oricarui pericol. Domnul Dumitru a fost cel care si-a pus vecinii pe jar. “Prima data a venit la mine acasa, a luat-o vulpea la vecinu si am luat toporul si i-am dat una, jos cu ea! Am aflat ca era contaminata, era bolnava. Rabie. E periculoasa rabia? E foarte periculoasa, mai mult pt copii…”, a declarat pentru mariusbuga.ro Dumitru Vasiliu.

“Trai-te-ar Dumnezeu, mi-a bagat vulpea sub leagan!”

Dupa ce a omorat vulpea a dus animalul sub leaganul doamnei Veronica, asa, in sprit de gluma. Numai ca femeii numai de ras nu i-a mai ars cand l-a auzit pe doctorul veterninar ca vulpea era turbata. “Chiar a fost o vulpe turbată, s-a luptat cu el, venea direct ca sa-l muste si el a avut topor. Si cu toporul s-a razbunat si a omorat-o. El ca glumeasca cu mine mi-a bagat-o sub leagan, trai-te-ar Dumnezeu, mi-a bagat vulpea sub leagan!”, ne-a povestit Veronica Matache.

“Era agitata si-mi musca cateii!”

Alti sateni sunt cu atat mai speriati cu cat inainte sa fie exterminata vulpea a apucat sa le muste animalele de pe batatura “A intrat o vulpe, ca noi stam aproape de padure si a intrat o vulpe la noi in gospodarie. Am auzit cainii ca latra, harmalaie pe ea si cand am iesit afara am vazut vulpea. Am anuntat 112. cum se comporta animalul? Era agitata si-mi musca cateii”, se temea Ghiorghita Tanase.

Vaccinati de urgenta!

“La centrul antirabic s-au prezentat 13 persoane in vederea profilaxiei antirabice dupa contact cu o vulpe confirmata de medic veterinar cu rabie”,ne-a precizat dr.Adriana Paise, medic specialist boli infecțioase Spitalul Județean de Urgență Târgoviște. Numai unul din cei 13 localnici a ramas internat in sectia de boli infectioase. Ceilalti au primit tratament si au fost trimisi acasa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial