27 aprilie 2024
Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum,  la Catedrala din Târgoviște!

Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum, la Catedrala din Târgoviște!

sfvasile Cu ocazia Sărbătorii Tăierii împrejur cea după Trup a Domnului nostru Iisus Hristos şi a Sf. Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadocieivineri, 1 ianuarie 2016, la Catedrala din Târgoviște, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, împreună cu  preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum pentru noul an civil 2015, în prezența a numeroși credincioși.
În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a aprofundat semnificația spirituală a praznicului împărătesc al Tăierii împejur a Domnului Hristos ca prefigurare a Tainei Sfântului Botez  și a evocat chipul luminos și hotărât al Sf. Vasile cel Mare, unul din cei mai respectați și cunoscuți Părinți ai Bisericii nedespărțite, care a fondat instituțional opera social-filantropică creștină, cunoscută sub numele de Vasiliada, sursă de inspirație până astăzi a iubirii față de aproapele.
Model de Ierarh și misionar angajat profund în răspândirea principiilor evanghelice, Sfântul Vasile este unul din teologii redutabili ai primelor secole creștine, fiind creatorul liturghiei care-i poartă numele și autorul unei vaste opere doctrinare prin care a contribuit la dezvoltarea gândirii creștine.

 
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTE

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial