27 aprilie 2024
Proiect european la Seminarul Teologic Ortodox Sf. Ioan Gură de Aur din Târgovişte

Proiect european la Seminarul Teologic Ortodox Sf. Ioan Gură de Aur din Târgovişte

seminar Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, în perioada 7-13 mai 2017, se desfăşoară la Seminarul Teologic Ortodox Sf. Ioan Gură de Aur din Târgovişte activităţile specifice proiectului european intitulat „Teatrul unește Europa”. Școlile partenere implicate în proiect sunt: Bundesgymnasium Bludenz – Austria (Coordonator), Ardesen Kanuni Anadolu Lisesi-Turcia, Istituto Di Istruzione Superiore Bragaglia Italia, și Gymnasio Anoixis, Grecia.

În cadrul programului de mobilitate, partenerii (8 profesori coordonatori si 22 elevi din cele 4 tări) au fost familiarizaţi cu tradiţiile şi obiceiurile româneşti, prin intermediul unor piese de teatru, elevii identificând modalităţi de rezolvare a problemelor sociale. Scopul proiectului este îmbunătățirea competențelor de bază ale elevilor, dezvoltarea spiritului de inițiativă și antreprenoriat, a capacităţii de reacție la diversitatea socială, lingvistică și culturală în vederea inserției profesionale de succes. Activităţile proiectului au în vedere dezvoltarea competențelor interculturale prin interacțiunea cu tinerii din alte țări. Proiectul îşi propune, de asemenea, dezvoltarea abilităților antreprenoriale ale elevilor și le oferă oportunități de a se conecta la universități, instituții locale / regionale / europene sau companii private, cu același domeniu de aplicare.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

 Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, în perioada 22 -23 mai 2017, la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, va avea loc sesiunea de înscriere pentru 28 locuri, la profilul teologie.

Probele se vor desfășura în ziua de 26 mai, iar afișarea rezultatelor va avea loc în ziua de 27 mai.

Condițiile de înscriere sunt următoarele:

media generală a claselor V – VIII: minim 7.00;

media la purtare a claselor V – VIII: minim 9.00;

vizita medicală este obligatorie şi eliminatorie.

În cadrul Seminarului există și profilul filologie, băieți și fete, anul acesta existând 56 de locuri, iar admiterea se va face prin repartizare electronică. De asemenea, există și clase de gimnaziu, înscrierea pentru cele 25 de locuri, în clasa a V-a, făcându-se în perioada 1-30 iunie a.c., prin concurs de dosare.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial