6 mai 2024
PESTE 1.500 DE TINERI AU PARTICIPAT LA  TÂRGOVIȘTE, LA CEA DE-A XIII-A EDIȚIE A MARȘULUI PENTRU VIAȚĂ

PESTE 1.500 DE TINERI AU PARTICIPAT LA  TÂRGOVIȘTE, LA CEA DE-A XIII-A EDIȚIE A MARȘULUI PENTRU VIAȚĂ

La Târgoviște, a avut loc, sâmbătă, 25 martie 2023, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, cea de-a XIII-a ediție a Marșului pentru viață.

Desfășuratanul acesta sub genericul „Viitorul este pro-viață”, evenimentul a fost organizat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România, filiala Dâmbovița și de Asociația Studenți pentru Viață, cu sprijinul Arhiepiscopiei Târgoviștei. La el au participat peste 1.500 de tineri,studenți ai Universității „Valahia” din Târgoviște și membri ai comitetelor de tineret parohial de la parohii din cuprinsul Eparhiei noastre, alături de preoții lor, elevi de la școlile din oraș, însoțiți de profesori de Religie, dar și credincioși din Municipiul Târgoviște.

Marșul a fost inaugurat, în fața Catedralei Mitropolitane, de Pr. dr. Ionuț Ghibanu, Vicar eparhial, care, după rostirea unei rugăciuni, a dat citire mesajului Mitropolitului Nifon, după care s-a mers în procesiune prin centrul istoric al vechii Cetăți de Scaun muntene, trecându-se pe lângă locuri simbolice ale orașului, precum Mânăstirea Steleași monumentul Sfinților Martiri Brâncoveni din fața Primăriei Municipiului Târgoviște.

În mesajul său, Înaltpreasfinția Sa a subliniat faptul că:organizarea Marșului pentru viață cu prilejul sărbătorii Bunei Vestiri reprezintă angajamentul nostru puternic de a ne manifesta pentru viață, mergând pe urmele sfinților, de a susține dreptul inalienabil la existență al ființei umane nenăscute, încă din pântecele matern și de a mărturisi și apăra viața cu orice prilej. Dreptul la viață ne este dăruit, fiecăruia, de către Creator și nimeni, niciodată, nu are dreptul să-l încalce cumva, ori să-l limiteze sau să îngreuneze respectarea lui! Atunci când nu respectăm dreptul la viață, necinstim pe Cel care îl dăruiește necontenit și ne trădăm vocația de slujitori și apărători ai vieții umane.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial