24 aprilie 2024
Senatorul Dragoş Popescu: “Ministerul Mediului ne “afumă” cu o propunere de ordonanță pentru arderile de vegetație, în loc să adopte ferm o poziție în privința arderilor de deșeuri scăpate de sub control”

Senatorul Dragoş Popescu: “Ministerul Mediului ne “afumă” cu o propunere de ordonanță pentru arderile de vegetație, în loc să adopte ferm o poziție în privința arderilor de deșeuri scăpate de sub control”

🔥💨Ministerul Mediului – România ne “afumă” cu o propunere de ordonanță pentru arderile de vegetație, în loc să adopte ferm o poziție în privința arderilor de deșeuri scăpate de sub control!

🗂Ministrul Mediului a anunțat că se gândește la o ordonanță de urgență prin care se vor mări amenzile pentru persoanele care ard miriști și vegetație, urmărindu-se astfel “stoparea” fenomenului de arderi de vegetație și miriști: conform datelor Gărzii Naționale de Mediu

👉83 de persoane au ars zilnic vegetație în 2022.📌Mărirea amenzilor fără a le oferi oamenilor o alternativă și să le spui ce ar putea să facă cu vegetația strânsă face măsura insuficientă.

📛Problema reală este însă arderea altor tipuri de deșeuri: anvelope, plastic tip ABS, resturi din dezmembrări auto și din deșeuri electrice și electronice, care generează un fum de până la 📈4.050 de ori mai toxic decât arderea vegetației! În această privință, deși există proiect de lege care transformă în infracțiune incendierea deșeurilor, Ministerul nu reușește să formuleze o poziție coerentă de peste o lună și tot amână transmiterea poziției ministerului către Parlament.

♨️Amintesc niște cifre referitoare la aceste incendieri de deșeuri: doar în 2021, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a raportat în București-Ilfov peste 130 de intervenții în teren pentru incendierea a peste 870 de tone de deșeuri, altele decât cele vegetale.

📍Bilanțul Poliției Ilfov arată că au existat 186 de intervenții privind arderile de deșeuri, cauciucuri și anvelope de la începutul lui 2020 până în septembrie 2021 și DOAR 2 dosare penale deschise. Puteți consulta proiectul de lege privind transformarea în infracțiune a arderilor de deșeuri aici: https://www.senat.ro/legis/lista.aspx?nr_cls=L47&an_cls=2022“, a precizat Dragoş Popescu, senator USR de Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial