28 martie 2024
Ziua Mondială a Apei, sărbătorită la Stația de Epurare Târgoviște Sud

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită la Stația de Epurare Târgoviște Sud

ZIUA MONDIALĂ A APEI (WORLD WATER DAY)

22 MARTIE 2022

În fiecare an, în data de 22 martie, se sărbătoreşte ZIUA MONDIALĂ A APEI. Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare de la Rio de Janeiro, în data de 22 decembrie 1992.

Anual, se promovează evitarea risipei de apă prin campanii de comunicare lansate sub coordonarea Organizatiei Naţiunilor Unite. Ziua Mondială a Apei este un eveniment global de educaţie menit să stimuleze organizarea şi implicarea individuală în acţiunea de protejare a resurselor de apă ale planetei.

In acest an, Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița a marcat acest eveniment prin organizarea unei vizite a studenților din cadrul Universității Valahia din Targoviște – Facultatea de Ingineria Materialelor şi Mecanică, la Stația de Epurare Târgoviște Sud, unde au primit informații despre etapele procesului de epurare, și anume: extragere, curățare și eliminare deșeuri, care în alt context ar duce la poluarea apelor de suprafață. In cadrul Stației de epurare au loc două procese majore: tratarea apei uzate și tratarea nămolului. Prin fermentarea nămolului se produce biogaz care este folosit la producerea de energie termică și electrică în cadrul stației de epurare.

Tema Zilei Mondiale a Apei din acest an este „Apa subterană – să facem invizibilul vizibil”, și se urmărește creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța vitală a apei și accentuarea unei educații cu privire la conservarea acesteia.

BIROUL DE PRESA AL COMPANIEI DE APA TARGOVISTE DAMBOVITA SA

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial