10 mai 2024
Senatorul Dragoș Popescu: ”3 mari teme de mediu care afectează România”

Senatorul Dragoș Popescu: ”3 mari teme de mediu care afectează România”

”Alături de colegii mei Oana Cambera și Alin Prunean am discutat cu jurnaliștii despre 3 mari teme de mediu care afectează România.

➡️ Colega mea Oana Cambera a prezentat campania „Împreună pentru aer curat”, pe care am lansat-o împreună. Ne dorim deblocarea în Camera Deputaților a proiectului de lege inițiat de noi în 2022, care vine cu o gamă largă de soluții și actualizări ale legii privind calitatea aerului înconjurător, 104/2011. Proiectul a fost adoptat de Senat și a primit avize favorabile în Camera Deputaților de la Comisia juridică, Comisia pentru tehnologia informațiilor, Comisia pentru industrii și Comisia pentru drepturile omului. Pentru a deveni lege proiectul are nevoie de un raport de adoptare de la Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic și să fie inclus pe ordinea de zi a Plenului Camerei Deputaților.

➡️ Totodată, am discutat despre reacția PSD și PNL în urma unui raport al Corpului de Control al Primului-ministru și în urma unor denunțuri depuse de mine la DNA privind o serie de poduri construite ilegal. Coaliția a depus 2 proiecte de lege care urmăresc să scape de răspundere penală funcționarii din Apele Române ce nu și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu precum și pe conducătorii autorităților locale ce au făcut construcții pe ape sau în legătură cu apele în mod ilegal. Este vorba de 760 de poduri și podețe construite în numai doi ani care nu au avizele sau autorizațiile de gospodărire a apelor emise.

➡️ Al treilea subiect a fost modificarea legii ce reglementează transportul materialului lemnos. Colegul meu Alin Prunean a prezentat proiectul inițiat alături de mine, care vizează reducerea limitei de la 10 metri cubi de material lemnos, la nivelul de 5 metri cubi, iar pentru cherestea, la 3 metri cubi. În prezent, pentru a evita sancțiunea penală principală, cât și pe cea complementară, făptuitorii se încadrează până în limita maximă a volumului materialelor lemnoase până la care fapta săvârșită este încadrată drept contravenție (10 metri cubi).”

Ne-a comunicat Dragoş Popescu, senator de Dâmboviţa şi reprezentant al Partidului Reper.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial