5 mai 2024

Ce contract important se va semna la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte

jafsp2„Am o veste bună, acum ceva timp am vorbit despre un proiect care a fost depus de către Spitalul Judeţean de Urgenţă, care privea Programul Operaţional Capital Uman, iar acum vreau să vă spun că acest proiect depus cu sprijinul Direcţiei de Fonduri Europene din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, cu denumirea „Sănătatea pe primul plan- pregătirea profesioniştilor din sistemul medical din judeţul Dâmboviţa”, a obţinut la evaluarea tehnico-financiară un punctaj de 94,5 puncte din totalul de 100 de puncte.

Deci este un proiect câştigător, din cele 80 de proiecte care au fost depuse, proiectul Spitalului Judeţean de Urgenţă a obţinut locul 16 în clasament. Este un proiect în valoare de 10.858.809 lei, un proiect care are ca obiectiv general creşterea speranţei de viaţă şi combaterea bolilor asociate cu îmbătrânirea şi mortalitatea infantilă, prin îmbunătăţirea nivelului de competenţe a profesioniştilor din sectorul medical cu strategii integrate şi competenţe multidisciplinare.

Este un proiect care are patru obiective specifice, precum creşterea nivelului de cunoştinţe şi competenţe ale personalului specializat din spitale, actualizarea programelor existente şi a ghidurilor de practică, dezvoltarea de competenţe noi prin schimburi de bune practici, realizarea unor acorduri de colaborare cu spitale, universităţi şi alte entităţi din domeniul medical din România şi din Uniunea Europeană, dezvoltarea de strategii integrate de inovare socială şi inovaţie tehnologică. Spitalul Judeţean aşteaptă ca în cel mai scurt timp să încheie acest contract care este, spun eu, absolut benefic pentru ceea ce înseamnă Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Este un proiect care va ajuta foarte mult implementarea unui alt proiect pe care Spitalul Judeţean şi-l doreşte, şi anume reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Serviciului de Primiri Urgenţe, proiect care este depus pe Programul Operaţional Regional, Axa 8, „Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale”. Deci câştigarea acestui proiect aduce un plus pentru ca proiectul de care vorbeam să câştige puncte în plus şi să devină astfel un proiect eligibil”, a declarat Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial