24 aprilie 2024
Încă 5.854.205 lei pentru Târgoviște – vor fi înființate 100 de insule ecologice digitalizate

Încă 5.854.205 lei pentru Târgoviște – vor fi înființate 100 de insule ecologice digitalizate

🚮 ”Un pas important în vederea eficentizării colectării selective a deșeurilor în municipiul Târgoviște!

✅ Am semnat contractul de finanțare aferent proiectului ”Construirea de insule ecologice digitalizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor pe raza municipiului Târgoviște, județul Dâmbovița”, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, COMPONENTA C3 – ”MANAGEMENTUL DEȘEURILOR”, INVESTIȚIA I1, ”Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/comune”, SUBINVESTIȚIA I1.B. – ”CONSTRUIREA DE INSULE ECOLOGICE DIGITALIZATE”.

✅ Insula ecologică este un ansamblu de containere digitalizate destinate colectării separate a deșeurilor, iar accesul este asigurat pe bază de cartelă electronică.

✅ Valoarea investiției este de 5.854.205 lei, iar în baza acesteia vor fi înființate 100 de insule ecologice digitalizate, fiecare insulă va avea în componență 5 containere pentru următoarele fracții: rezidual, plastic și metal, hârtie, sticlă și biodegradabil.

✅ Platformele vor fi protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat, dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate, modul GSM pentru transmisie date, bază de date privind beneficiarii serviciului. Datele sunt agregate și utilizate într-un sistem digital, instrument principal de monitorizare și raportare. Sunt colectate informații privind volumele și tipurile de deșeuri colectate.”

A precizat Cristian Daniel Stan, Primarul Municipiului Târgoviște

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial