2 mai 2024

Se va schimba total! Ce se va întâmpla în centrul Târgoviştei!

www.mariusbuga.ro_images_cj1„În acest moment suntem în posesia unei teme de proiectare pe ceea ce înseamnă modernizare, reabilitare Piaţa Tricolorului şi Parcul Mitropoliei. Acesta este un proiect de durată mai lungă, dar în momentul de faţă avem o idee despre ceea ce vrem să facem în această zonă.

Este o zonă urbană foarte utilizată, o zonă publică printre cele mai utilizate din municipiul Târgovişte şi pe care vrem ca în următorii ani să o reabilităm, să o modernizăm şi să-i dăm o funcţiune de piaţă publică primitoare, cu spaţii verzi, cu zone de relaxare şi să schimbăm puţin percepţia spaţiului mare şi anost care există acum în Piaţa Tricolorului.

Va fi un proiect complex care va fi finanţat pe mai multe componente. Vom avea o finanţare, probabil, pe zona de fonduri europene, dar nu ne permite o finanţare pentru ceea ce vrem noi să facem acolo, o finanţare pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi o finanţare complementară din bugetul local.

Ne propunem un proiect de mari dimensiuni, un proiect care nu se va termina în doi, trei ani, este un proiect de şapte, opt, zece ani, un proiect care va schimba total ceea ce înseamnă centrul municipiului, aşa cum îl cunoaştem în acest moment. Când precizez această perioadă mare, mă refer că ne putem gândi la o parcare subterană, ne putem gândi la refacerea integrală a zonei, cu o zonă de vegetaţie, cu un spaţiu destinat copiilor, cu câteva fântâni arteziene…

După aceea, în continuare, pe zona Parcului Mitropoliei şi o unitate arhitecturală, cu aleea de acces către Primărie şi cu toată zona respectivă”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial