18 aprilie 2024
Scandal cu noul cimitir din Târgoviște. Preotul Ghibanu se ia la trântă cu ”omorâtorul balaurilor întunericului” din Consiliul Local. Propunerea care răstoarnă calculele bisericii

Scandal cu noul cimitir din Târgoviște. Preotul Ghibanu se ia la trântă cu ”omorâtorul balaurilor întunericului” din Consiliul Local. Propunerea care răstoarnă calculele bisericii

”Tocmai astăzi, de ziua Sf. Mare Mucenic Gheorghe, omorâtorul balaurilor întunericului, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Municipal Târgovişte, USR-PLUS a propus să fie sistat sprijinul financiar prevăzut pentru susţinerea înființării noului CIMITIR, ceea ce nu m-a surprins, căci, cu privire la aceștia m-am lămurit de când au refuzat să jure cu mâna pe Biblie.

Surprinzător este faptul că reprezentanții partidelor PNL, PMP şi PRO România s-au abţinut de la vot, arătând, poate, că nu le pasă de nevoile întregii comunităţi.

După cum este cunoscut, începând cu anul 2020, Arhiepiscopia Târgoviştei depune eforturi pentru înfiinţarea unui nou cimitir în municipiul Târgovişte, având în vedere că, în ultimii ani, s-au primit numeroase cereri din partea târgoviştenilor, privind asigurarea locurilor de înmormântare necesare, în condiţiile în care, cele trei cimitirele existente nu mai fac faţă noilor solicitări. Un cimitir în Târgoviște nu este un lux, este o necesitate!

Noi avem grijă de morții noștri pentru că-i respectăm și, de aceea, cu mare evlavie așezăm în pământ rămășițele lor pământești, întru așteptarea Învierii. Cimitirul este locul care ne leagă de memoria celor plecați dincolo, dar este și semnul ce ne aduce aminte că viața noastră este trecătoare!

Reamintesc faptul că în ziua de 30 ianuarie 2020, consilierii locali municipali au hotărât cedarea, în folosință gratuită, către Arhiepiscopia Târgoviștei, a unei suprafețe de teren de aproximativ 5,5 hectare, aflată în proprietatea UAT Târgoviște, la marginea orașului, adiacent DN 72, pentru construirea noului cimitir cu o capacitate de peste 15.000 de locuri. Despre importanţa acestui proiect s-a mai discutat şi în trecut, dar, se pare că, unii dintre aleşii noştri au uitat că se află în slujba cetăţenilor şi, cu această ocazie, aş dori să le remintesc că oricât ar insista să joace rolul „corectitudinii politice“ şi să redefinească lumea contemporană, pentru românii care gândesc, neamul va rămâne pentru totdeauna definitoriu alcătuit din moşii şi strămoșii, bunicii, şi părinții noştri.

Construirea şi amenajarea acestui cimitir se va face în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi va costa peste 15 milioane lei, din care, CLM Târgoviște și Consiliului Județean Dâmbovița le-am solicitat câte 1 milion lei. Întreaga incintă va fi străbătută de drumuri şi alei betonate, va include spaţii verzi, capelă, camere mortuare, servicii de pompe funebre, locuri de parcare, staţie pentru transportul în comun şi alte facilităţi demne de un proiect modern, civilizat şi european.

Așadar, trebuie să învingem balaurii vremurilor noastre! Și o vom face! Sper că, urgent, forurile superioare ale formaţiunilor politice amintite vor îndrepta situaţia creată astăzi de propriii consilieri locali şi că vor lua măsurile necesare pentru a nu lupta cotra intereselor şi nevoilor cetăţenilor oraşului nostru. Mulțumesc consilierilor locali municipali PSD care au votat acest proiect. Rămân, întotdeauna, cu gândul la Dumnezeu!”, este poziția preotului Ionuț Ghibanu, din cadrul Arhiepiscopiei Târgoviște.

Iată și explicația celor acuzați –

Ne exprimăm regretul pentru interpretarea, greșită, pe care o dă astăzi în presa locală părintele Ionuț Ghibanu amendamentului propus de consilierul USR PLUS, Dan Mărgărit, la bugetul local.

În rezumat, bugetul Târgoviștei în 2021 este unul de austeritate, care nu poate acoperi nici măcar salariile angajaților primăriei pentru tot anul, lucru recunoscut public chiar de primarul municipiului susținut și de Daniel Blaga, deputat USR PLUS de Dâmbovița.

La capitolul angajamente bugetare (împrumut) a fost solicitat 1 milion lei, noi, pentru începerea lucrărilor, pe terenul de 5,5 hectare, donat anul trecut de Primăria Târgoviște către Arhiepiscopie.

Pe acest teren arhiepiscopia s-a angajat să construiască un cimitir nou, modern în valoare de circa 3 milioane de euro.

Susținem acest proiect dar, dată fiind situația dificilă în care se află finanțele primăriei, am propus ca acest credit să fie amânat pentru anul viitor.

Venim cu o nouă soluție pentru ca acest proiect să poată fi realizat cât mai repede fără a îndatora din nou finanțele orașului:Propunem Arhiepiscopiei să deschidă o colectă publică și vânzarea în avans a 10.000 de locuri de veci, din cele 15.000 proiectate, cetățenilor interesați, iar banii strânși vor fi suficienți pentru finalizarea acestei investiții atât de necesare pentru municipiu.

De ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, îl asigurăm pe părintele Ghibanu de tot respectul nostru, dar și de sprijin în acțiunile pe care le întreprinde pentru binele tuturor târgoviștenilor.

Dan Mărgărit, Marius Calomfirescu,

Consilieri USR PLUS”

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial