26 februarie 2024

GREU DE ÎNVINS! Gabriel Boriga – “Echipa care câştigă NU se schimbă!”

gabibo“Echipa care câştigă NU se schimbă!” – a răspuns scurt şi la obiect, în urmă cu puţin timp, Gabriel Boriga, primarul municipiului Târgovişte, după anunţul făcut de Prefectura Dâmboviţa.

Instituţia prefectului a dat publicităţii un comunicat de presă prin care anunţa că s-a emis un ordin privind încetarea mandatului edilului şef al Târgoviştei.

În cadrul unei conferinţe de presă, Gabriel Boriga a vorbit despre înfiinţarea unui nou sens giratoriu în municipiu, la intersecţia străzilor lt.Stancu Ion, Upet, piaţă, I.C.Brătianu, subliniind că TOT EL va fi cel care va da detalii, săptămânile următoare, despre acest proiect.

Primarul a lăsat să se înţeleagă că deşi forţele politice din judeţ fac tot ce le stă în puteri să-l dea jos din scaun, ESTE GREU DE ÎNVINS!

Vă prezentăm integral şi comunicatul emis de Prefectura Dâmboviţa

Comunicat de presă

privind încetarea mandatului primarului Municipiului Târgoviște,

domnul Boriga Gabriel Florin

        Astăzi, 19.06.2014, Prefectul Județului Dâmbovița a emis Ordinul nr. 89/19.06.2014 privind constatarea încetării mandatului Primarului Municipiului Târgoviște, domnul Boriga Gabriel Florin.

       Potrivit dispozițiilor art. 69, alin.2 din Legea nr. 215/2001, modificată, privind administrația publică locală:” Mandatul primarului încetează de drept în condițiile legii statutului aleșilor locali…”, iar Legea nr. 393/2004, modificată, privind statutul aleșilor locali, enumeră  cazurile de încetare de drept a calității de primar înainte de expirarea duratei normale a mandatului – “condamnarea, prin hotărâre judecătorească  rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate (art.15, alin.2, lit.e).

      Prin sentința penală nr. 337/29.04.2013 pronunțată de Judecătoria Târgoviște, rămasă definitivă, Primarul Municipiului Târgoviște, Boriga Gabriel Florin, în calitate de inculpat a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani de închisoare  pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

     În baza prevederilor art. 81-82 Cod Penal instanța a dispus suspendarea condiționată a executării pedepsei aplicate inculpatului Boriga Gabriel Florin pe durata unui termen de încercare de 5 ani.

     În data de 22.05.2014 Curtea de Apel Ploiești a pronunțaț Hotărârea nr. 552/2014 în dosarul nr. 5788/315/2011, respingând apelurile declarate împotriva sentinței penale nr. 337/29.04.2013, pronunțată de Judecătoria Târgoviște, ca nefondate.

    Conform art.72, alin.6 din Legea 215/2001, data organizării alegerilor pentru funcția de primar se stabilește de Guvern, la propunerea Prefectului.

       Biroul de presă

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial