23 aprilie 2024
Sărbătoarea Bunei Vestiri, la Târgovişte

Sărbătoarea Bunei Vestiri, la Târgovişte

bunavSâmbătă, 25 martie 2017, cu ocazia marii sărbători a Bunei Vestiri, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, însoțit de Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, preoți și diaconi, în prezența a numeroși târgovișteni, a săvârșit Sfânta Liturghie la Parohia cu hramul Buna Vestire din Municipiul Târgoviște.
   Cu acest prilej, Înaltul Ierarh a hirotonit întru diacon pe tânărul Dumitru Chivulescu, licențiat și absolvent al cursurilor de master în cadrul facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, pe seama Parohiei Viișoara, Protoieria Târgoviște Nord.
În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a evocat importanța Sfintei Fecioare Maria în iconomia mântuirii noastre, accentuând deosebita sa deschidere, cu mare generozitate și fidelitate, către lucrarea mântuitoare a Bunului Dumnezeu. Înaltul Ierarh a arătat că Buna Vestire este o sărbătoare celebrată în întreaga lume creștină, constituindu-se într-o punte de comuniune între creștini, fiind în același timp și una din cele mai vechi sărbători ale creștinătății.
Deoarece cu ocazia praznicului Bunei Vestiri este sărbătorită la noi în țară Ziua Poliției Române, aniversându-se 195 de ani de la înființare și 49 de ani de la fondarea Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița (I.P.J.D.), Chiriarhul nostru a adresat felicitări polițiștilor aflați la hramul parohiei târgoviștene, veniți împreună cu domnul Comisar șef dr. Danil Zepiși, Inspector Șef al I.P.J.D., în semn de apreciere față de buna colaborare dintre cele două instituții.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial