26 aprilie 2024
VIDEO – Târgovişte: Marşul pentru viaţă. Ajută Mama și Copilul!

VIDEO – Târgovişte: Marşul pentru viaţă. Ajută Mama și Copilul!

marsv Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, sâmbătă, 25 martie 2017, cu prilejul sărbătorii Bunei Vestiri, a avut loc, la Târgoviște, Marșul pentru viață, anul acesta desfășurat sub genericul Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!, aflat la cea de a șaptea ediție națională.
   Evenimentul a fost organizat de către Asociația Studenți pentru Viață, Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România, filiala Dâmbovița și Asociația Pro Vita Târgoviște, la el participând circa 2.000 de tineri: elevi din Târgoviște, studenți ai Universității Valahia din Târgoviște și membri ai comitetelor de tineret parohial de la parohii din cele cinci protoierii ale Arhiepiscopiei noastre, precum și diverși credincioși.
Marșul a debutat la ora 15,00, pe platoul din fața Prefecturii (Piața Tricolorului), unde în fața celor prezenți, Pc. Pr. dr. Ionuț Adrian GHIBANU, Vicar eparhial, a dat citire mesajului Înaltpreasfinției Sale cu acest prilej. Apoi, s-a mers în procesiune, prin centrul orașului, având ca repere Mânăstirea Stelea, statuia Sfinților Martiri Brâncoveni, aflată în fața Primăriei Municipiului Târgoviște și Piața Revoluției, marșul încheindu-se la Catedrala Mitropolitană, unde a avut loc un moment de rugăciune.

Reamintim că Marșul pentru viață, aflat la cea de-a șaptea ediție națională s-a desfășurat în peste 285 de localități din România și Republica Moldova, conform hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 9 februarie a.c., care a binecuvântat acest demers al Asociației Studenți pentru viață. Marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial