29 martie 2024
Procedura pentru modernizarea DN 71, Târgoviște-Sinaia, se va relua

Procedura pentru modernizarea DN 71, Târgoviște-Sinaia, se va relua

Pentru Drumul Expres București-Târgoviște, a fost elaborat studiul de prefezabilitate, iar pentru proiectul de modernizare a DN7 Bâldana-Titu a fost semnat contractul ce are ca obiect „Proiectare și execuție lărgire la 4 benzi DN7 Bâldana-Titu”.

A început elaborarea studiului de prefezabilitate pentru Drumul Expres București-Târgoviște! Ieri, am organizat o întâlnire cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, la care am invitat primarii localităților care ar putea fi tranzitate de DX București-Târgoviște. Au fost identificate 4 posibile trasee, fiecare cu lungimea de aproximativ 60 de km. Varianta optimă va avea ca punct de plecare viitoarea Autostradă A0, se va intersecta cu DX Găești-Ploiești, punctul final fiind Inelul 2 de Centură al municipiului Târgoviște.

Caracteristicile tehnice luate în calcul vor fi: 4 benzi de circulație, câte 2 pe sens; aproximativ 50 de poduri/pasaje/viaducte; 2 sau 3 spații de servicii; 1 sau 2 centre de întreținere. Încă din 2020, am cerut construirea acestei rute rapide, independente de celelalte drumuri ce leagă municipiul Târgoviște și județul Dâmbovița de București.

Marți, la sediul Ministerului Transporturilor, împreună cu ministrul Sorin Grindeanu, și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu, am participat la semnarea contractului cu obiectul „Proiectare și execuție lărgire la 4 benzi DN7 Bâldana-Titu”. Valoarea contractului este de aproximativ 290.000.000 de lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile. Până în 2024, drumul va fi lărgit la 4 benzi pe o lungime de 21,4 km. Asocierea care a avut cea mai bună ofertă are la dispoziție 6 luni pentru proiectare și 20 de luni pentru execuție. Garanția drumului va fi de 10 de ani. Procedura pentru modernizarea Târgoviște-Sinaia se va relua. Din păcate, garanția de participare, depusă de singurul ofertant, nu a fost admisă. Pot să vă spun că se lucrează intens pentru relansarea licitației. Procedura privitoare la proiectul tehnic și execuția lucrarilor pentru modernizarea DN 71 Bâldana-Târgoviște, proiect care prevede lărgirea la 4 benzi pe o lungime de 44,13 km, este în grafic”, a adăugat președintele Corneliu Ștefan.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial