25 aprilie 2024
Policlinica din Târgovişte va fi extinsă. “Pacienții vor beneficia de timpi de așteptare reduși”

Policlinica din Târgovişte va fi extinsă. “Pacienții vor beneficia de timpi de așteptare reduși”

COMUNICAT DE PRESĂ

O nouă veste bună pentru dâmbovițeni! S-a semnat contractul de lucrări pentru extinderea Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

În cadrul unei conferințe de presă, președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Corneliu Ștefan, a anunțat că a semnat contractul de lucrări, în valoare de 12.699.065,85 lei (cu TVA), pentru realizarea proiectului „Extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște”, cod SMIS 123705, al cărui beneficiar este Unitatea Administrativ-Teritorială Județul Dâmbovița.

Semnarea contractului de lucrări semnifică una dintre premisele realizării unui ambulatoriu de specialitate extins și performant, corespunzător standardelor managementului calității serviciilor medicale.

Proiectul Extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, Prioritatea de investiții 8.1 – Investiții în infrastructurile sanitare și sociale, care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități, Operațiunea A – Ambulatorii.

Proiectul urmărește ca serviciile de sănătate oferite de Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște să fie accesibile și performante.

Din punct de vedere funcțional, imobilul extins va avea următoarele caracteristici: regimul de înalțime va fi reprezentat de demisol, parter și 3 etaje; demisolul, cu înălțimea de 3,25 m, va fi destinat spațiilor tehnice și de depozitare; parterul, cu înalțimea de 3,90 m, va găzdui cabinete de specialitate (boli de nutriție, diabet, urologie, sală de gipsare, sală de tratament) și spații conexe, iar cele 3 etaje, fiecare cu înălțimea de 3,90 m, vor fi locul de funcționare a mai multor cabinete de specialitate (oftalmologie, cardiologie și săli conexe, laboratoare de endoscopie, oncologie, saloane de chimioterapie, camera de recoltare, oficiu pentru asistente, saloane și registratură.

Președintele CJD, Corneliu Ștefan: „Ambulatoriul de Specialitate va sprijini consolidarea serviciilor de asistență medicală și va oferi un singur amplasament pentru a răspunde în mod eficient diferitelor nevoi de îngrijire ale populației. Prin infrastructura mai bine configurată, prevăzută în proiect, este de așteptat ca pacienții să beneficieze de timpi de așteptare reduși, iar SJUT – de o mai bună utilizare a resurselor de care dispune. În plus, extinderea și modernizarea ambulatoriului va îmbunătăți condițiile de igienă și siguranță. Tehnologiile și materialele moderne vor crește eficiența energetică generală a Ambulatoriului de Specialitate. Tot la capitolul sănătate, vă reamintesc faptul că se lucrează la reabilitarea, modernizarea și extinderea Unităţii de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Valoarea contractului este de peste 8 milioane de lei. În ceea privește extinderea secției de Cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, vă pot spune că până în momentul de față sunt depuse 3 oferte, aflate în momentul de față în evaluare. Investiția se ridică aici la aproximativ 2 milioane de Euro.”

Compartimentul Imagine, Relații Externe,

Consiliul Județean Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial