20 aprilie 2024
Prinţul Charles a vizitat şi judeţul Dâmboviţa! A fost primit cu pâine şi sare!

Prinţul Charles a vizitat şi judeţul Dâmboviţa! A fost primit cu pâine şi sare!

chaAlteța Sa Regală Prințul Charles, în vizită la Vizurești

Alteța Sa Regală Prințul Charles a făcut o vizită de 3 zile în România, în perioada 29 – 31 martie 2017.

În ultima zi a vizitei în țara noastră, Prințul Charles a vizitat o școală din satul Vizurești (Comuna Ciocănești), unde o fundație a înființat un after school pentru a implica mai mulți copii din localitate, după programul de școală, în activități recreative și educative și, de asemenea, în activităţi de dezvoltare personală, sport, ateliere de artă și meșteșuguri – venind astfel în sprijinul unei comunități dezavantajate din punct de vedere economic și social.

Alteța Sa Regală a dorit să vadă câteva dintre rezultatele acestui proiect și să se întâlnească cu membri ai comunității locale.

La acest eveniment au mai fost prezenți: Excelența Sa Paul Brummel, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, Rovana Plumb, Ministrul Delegat pentru Fonduri Europene, senatorul Titus Corlăţean, Claudia Gilia, Vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, primarul comunei Ciocănești, consilieri județeni, consilieri locali, cadre didactice, elevi, numeroși localnici.

Prințul Charles a primit mai multe daruri din partea autorităților locale.

Doamna Claudia Gilia i-a oferit Alteței Sale Regale o plachetă de bronz gravată cu simbolurile județului nostru și albume de prezentare a Peșterii Ialomiței și Palatului Brâncovenesc de la Potlogi.

Claudia Gilia, Vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița: „Vizita Alteței Voastre Regale în România este o mare onoare pentru noi. Ne este cunoscută afecțiunea dumneavoastră pentru România și poporul român și susținerea dumneavoastră față de relațiile de prietenie dintre Regatul Unit și România. […] Cunoaștem activitatea Alteței Voastre Regale – de a face o diferență în bine atât pentru Marea Britanie, cât și la nivel internațional – prin acțiunile caritabile și campaniile de sprijin a produselor tradiționale, prin amplele campanii pentru protejarea mediului și campanii de implicare a tinerilor în acțiuni sociale.”

De asemenea, doamna Claudia Gilia i-a adresat Prințului de Wales invitația de a vizita Județul Dâmbovița ori de câte ori va avea ocazia, pentru a descoperi o parte importantă a istoriei și culturii României.

DSC_0300JPG DSC_0307JPG DSC_0360JPG

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial