4 mai 2024

Ghid pentru tipurile de pariuri populare pe fotbal

Pariurile pe fotbal reprezintă cel mai popular tip de pariu din lume. Însă, uneori totul poate deveni copleșitor: lista de top case de pariuri oferă sute de pariuri diferite pe un singur eveniment de fotbal. Unele dintre aceste pariuri sunt tradiționalele pariuri cu trei opțiuni: victorie acasă sau în deplasare și rezultat de egalitate, în timp ce există pariuri mai complexe, cum ar fi pariurile de susținere și de răspândire a punctelor. În acest ghid ne vom uita la unele dintre cele mai populare tipuri de pariuri pe fotbal, dar și la pariurile care pot fi puțin mai dificil de înțeles.

Pariuri simple și combinate

  • Pariurile simple sunt pariuri plasate doar pe o singură selecție sau rezultat. În fotbal, 1/X/2 este cel mai simplu tip de pariu simplu, deoarece există doar trei rezultate posibile. Într-un meci de fotbal, oricare dintre echipe poate câștiga, remiza fiind al treilea rezultat posibil. Cotele pentru acest tip de pariu sunt în general scăzute, deoarece prezicerea rezultatului nu este considerată prea dificilă. 
  • Pariurile combo au devenit un tip de pariu foarte popular. Acest pariu constă în mai multe selecții sau rezultate, iar pentru a câștiga, toate selecțiile de pe biletul de pariuri trebuie să fie corecte. Nu este ușor să faci mai multe pronosticuri corecte, prin urmare câștigurile sunt profitabile. O strategie este de a alege doar favoriții în acumulator, dar nu uitați că șansele nu vor fi foarte mari.

Pariuri Șansă Dublă

Atunci când plasezi un singur pariu la un meci de fotbal, există 33,3% șanse de a fi corect. Acestea nu sunt procente mari, dar dacă dorești să îți mărești șansele de câștig, atunci pariul cu șansă dublă este o opțiune excelentă. Acum poți alege două rezultate posibile ale meciului în pariul tău, mărindu-ți șansele de câștig la 66,67%. Totuși, această opțiune are cote foarte mici și va necesita un pariu mai mare pentru a obține un profit decent.

Pariuri Sub/Peste

Poți paria, de exemplu, că numărul total de goluri dintr-un meci va fi sub 2,5. Acest lucru înseamnă că, dacă numărul de goluri din meci este de două sau mai puțin, atunci pariul va fi câștigător. Dacă pariezi că numărul total de goluri dintr-un meci este peste 2,5, iar meciul se termină cu un scor de trei sau mai multe goluri, atunci pariul este câștigător. Înainte de a plasa un astfel de pariu, îți recomandăm să citești statisticile pentru a vedea dacă cel puțin una dintre echipele implicate în meciul pe care dorești să pariezi, marchează multe goluri. 

Pariuri Handicap

Acesta este un tip de pariu extrem de popular și implică o echipă care începe cu un număr de goluri pozitiv sau negativ. Acest pariu este disponibil atunci când o echipă foarte puternică joacă împotriva unei echipe mult mai slabe. Rezultatul real al meciului poate fi ușor de prezis, prin urmare, casa de pariuri poate decide ca echipa mai slabă sa înceapă cu un număr de goluri +2. Acest lucru înseamnă că, pentru ca echipa mai puternică să învingă cota de pariuri cu handicap, va trebui să câștige la trei goluri sau mai mult.

Pariuri antepost

Acest tip de pariu este, în general, un pariu pe termen lung, deoarece faci o predicție asupra câștigătorului unui anumit turneu. De exemplu, la începutul primei ligi engleze, poți paria pe echipa care crezi că va câștiga campionatul. Aceste pariuri sunt disponibile și pentru alte turnee de fotbal, cum ar fi Liga Campionilor și Campionatul European. Cotele la aceste pariuri sunt de obicei excelente, deoarece implică multe echipe care joacă pe o perioadă lungă de timp.

Pariuri Jucător

Acest tip de pariu este asociat cu jucătorii și nu cu rezultatul meciului. Poți paria pe jucătorul care crezi că va fi primul marcator sau pe jucătorul care va fi ultimul marcator. Există, de asemenea, și alte pariuri de susținere, cum ar fi în ce intervale de zece minute din meci se va marca un gol. Aceste pariuri sunt considerate a fi cu risc ridicat, astfel încât cotele sunt de obicei destul de mari. 

Concluzie

În trecut, pariorii erau extrem de limitați în alegerea tipurilor de pariuri, dar acum toate acestea s-au schimbat, fiind oferite până la o sută de tipuri diferite de pariuri pentru un singur meci de fotbal. Numărul mare de opțiuni de pariere poate fi uneori derutant, dar este important să rămâi la pariurile cu care te simți cel mai confortabil. Nu uita să pariezi în limitele constrângerilor și să nu acceptați niciodată pariuri pe care nu le înțelegi pe deplin. 

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial