28 martie 2024
Deputat de Dâmboviţa, îngrijorat de fenomenul Balena Albastră

Deputat de Dâmboviţa, îngrijorat de fenomenul Balena Albastră

balenaPARLAMENTUL ROMÂNIEI

CAMERA DEPUTAŢILOR

Deputat Corneliu Ştefan

Circumscripţia electorală nr. 16 Dâmboviţa

Grupul Parlamentar PSD

Şedinţa Camerei Deputaţilor din data de 03.04.2017

ÎNTREBARE

Adresată doamnei Carmen Daniela Dan,

MINISTRUL AFACERILOR INTERNE

Obiectul întrebării: Măsuri pentru limitarea fenomenului “Balena Albastră”

Doamnă ministru,

Aţi declarat, după ce doi copii, unul în vârstă de 11 ani din judetul Dâmboviţa, celălalt, de 14 ani, din Satu Mare, s-au spânzurat în aceeaşi zi, că sunteţi extraordinar de îngrijorată din cauza jocului online „Balena Albastră”, chiar dacă anchetatorii nu au făcut o legătură directă între sinucideri şi acest joc al morţii.

Din păcate, zilele trec şi fenomenul se extinde, iar psihologii din şcoli, la care aţi făcut referire că sunt oamenii care pot observa cel mai bine schimbările comportamentale ale elevilor şi, astfel, să intervină la timp, în realitate nu există în fiecare unitate de învăţământ!

Vă întreb, prin urmare, care sunt măsurile concrete care au fost luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, la nivelul fiecărui Inspectorat Judeţean de Poliţie, pentru a stopa extinderea flagelului „Balena Albastră”? Şe ştie că o simplă discuţie cu copiii nu are neapărat efectul scontat, de multe ori chiar îi incită pe aceştia să facă lucrurile exact pe dos. Aşadar, ce alte soluţii de prevenire ia în calcul Ministerul Afacerilor Interne?

Solicit răspuns în scris.

DATA DEPUTAT

03.04.2017 Corneliu Ştefan

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial