10 mai 2024
Polițiștii au mers la Complexul Turistic de Natație din Târgoviște. Ce mesaj au transmis

Polițiștii au mers la Complexul Turistic de Natație din Târgoviște. Ce mesaj au transmis

Acțiune comună de conștientizarea și prevenție 

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei de la Biroul Siguranță Școlară, împreună cu reprezentanți de la Agenția Națională Antidrog și de la Agenția Împotriva Traficului de Persoane, au fost alături de cetățenii care si-au petrecut timpul liber la Complexul Turistic de Natație din Târgoviște, pentru a le transmite câte recomandări preventive. 

Astfel, persoanele întâlnite au primit sfaturi din partea polițiștilor pentru a fi preîntâmpinate faptele antisociale, eventualele conflicte care ar putea degenera, faptele de furt din locuințe, buzunare ori genți, traficul de persoane și consumul de substanțe psihoactive. 

De asemenea, polițiștii le-au atras atenția acestora cu privire la necesitatea respectării normelor rutiere, fiind oferite informații referitoare la consecințele la care te expui în cazul consumului de droguri, precum și cu privire la efectele negative pe care acestea le au asupra sănătății fizice și psihice.

În plus, au fost prezentate ultimele modificări legislative privind modul în care vor fi aplicate pedepsele în situațiile în care șoferii aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive provoacă accidente de circulație din care rezultă decesul unei persoane, situație în care cei vinovați vor fi condamnați la pedepse cu executare.

În atenția polițiștilor s-au aflat și copiii, astfel că aceștia au primit informații adaptate vârstei cu privire la siguranța în mediul online și la cele mai importante reguli rutiere pe care trebuie să le respecte.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial