5 mai 2024
Percheziţii în Târgoviște, Doicești, Râul Alb și Aninoasa

Percheziţii în Târgoviște, Doicești, Râul Alb și Aninoasa

Cercetați pentru furt calificat și tentativă la furt calificat, reținuți 24 de ore

La data de 4 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Târgoviște, sprijiniți de luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița și jandarmi, au pus în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară în localitățile Târgoviște, Doicești, Râul Alb și Aninoasa, la patru bărbați bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat și tentativă la furt calificat.

În urma descinderilor, polițiștii au descoperit și indisponibilizat mai multe bunuri de interes, acestea fiind necesare pentru documentarea cauzei penale.

De asemenea, au fost puse în executare patru mandate de aducere, persoanele respective fiind conduse la sediul poliției pentru audieri.

Din investigațiile efectuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, polițiștii au stabilit că trei dintre bărbați, cu vârsta de 25, 23 și 22 de ani, la data de 14 noiembrie 2023, ar fi pătruns într-un magazin din Doicești de unde ar fi sustras dulciuri, băuturi alcoolice, țigarete, produse de îngrijire și curățenie, în valoare de 15465,88 de lei.

Totodată, în noaptea de 27 spre 28 decembrie 2023, trei dintre bărbați, cu vârsta de 25, 23 și 19 ani, în timp ce s-ar fi aflat într-o societate comercială din Doicești, ar fi rupt bușonul de la rezervorul de combustibil al unui utilaj și ar fi încercat să sustragă motorină din acesta.

Cei patru bănuiți au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca astăzi, 5 ianuarie, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial