1 mai 2024
Poliţiştii au confiscat 2 metri cubi de lemne de la un şofer, pe DN 7 şi au găsit nereguli cu 8 metri cubi, la un depozit din Titu

Poliţiştii au confiscat 2 metri cubi de lemne de la un şofer, pe DN 7 şi au găsit nereguli cu 8 metri cubi, la un depozit din Titu

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Teritorial Dâmbovița, au efectuat verificări la o societate comercială cu punct de lucru în orașul Titu, pentru verificarea respectării prevederilor referitoare la depozitarea, prelucrarea și comercializarea materialului lemnos.

Astfel, în urma verificărilor, polițiștii au constatat că la societatea respectivă exista o diferență în ceea ce privește stocurile scriptice/înregistrate în aplicația SUMAL 2.0 și stocurile specifice, fiind înregistrați 8,41 m3 de material lemnos care nu a fost identificat în depozit.

Astfel, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2001 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

De asemenea, polițiștii au indisponibilizat contravaloarea materialului lemnos, respectiv peste 7.000 de lei.

Totodată, la data de 2 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au depistat, pe drumul național 7, în localitatea Crângurile, un bărbat, din Chitila, care ar fi transportat cu o autoutilitară 2,49 m3 de material lemnos pentru care nu deținea documentele prevăzute de lege.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul silvic a fost indisponibilizat.

sursa: Poliţia Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial