26 mai 2024
Peste 70 de kilograme de pește, confiscate de jandarmi, la Braniștea

Peste 70 de kilograme de pește, confiscate de jandarmi, la Braniștea

COMUNICAT DE PRESĂ

Peste 70 kg de pește au fost confiscate de jandarmii dâmbovițeni în localitatea Braniștea

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița au depistat, joi, 4 aprilie a.c., o persoană care oferea spre vânzare pește din portbagajul autoturismului, pe o stradă din localitatea Braniștea.

Jandarmii au confiscat cantitatea de 74 kg de pește din specia crap, iar bărbatului, în vârstă de 45 de ani, i s-au întocmit actele de sesizare pentru comercializare de pește fără documente legale, în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura. 

Autovehiculul folosit pentru transportul mărfii a fost confiscat, iar actele de sesizare vor fi înaintate polițiștilor, pentru continuarea cercetărilor și aplicarea măsurilor legale.

Cantitatea de pește a fost predată către reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița. 

Reamintim cetățenilor că deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui constituie infracțiune. Documentele de proveniență vor însoți mărfurile, indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării. Prin documente de proveniență se înțelege, după caz, factura fiscală, factura, avizul de însoțire a mărfii, documentele vamale, factura externă sau orice alte documente stabilite prin lege.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial