30 aprilie 2024
Poliţia cere explicaţii despre modernizarea Spitalului Judeţean Târgovişte!

Poliţia cere explicaţii despre modernizarea Spitalului Judeţean Târgovişte!

„Am avut o discuție cu unitatea de implementare a proiectului, care a suferit modificări în componență, am pus responsabil de proiect pe domnul Mircea Nistor, i-am atașat pe domnul Radu Sorin și pe doamna Dorina Stoica, pentru un sprijin juridic calificat. La întâlnire a participat și consultantul și proiectantul, au participat și dirigintele de șantier și reprezentanții firmelor VAMED, STRACO, STRABAG, implicate în realizarea activităților de construcții. În primul rând, oamenii ăștia nu au înțeles că e proiectul Consiliului Județean și că noi suntem beneficiarii proiectului. Ei plimbă hârtii între ei și au impresia că e proiectul lor.

Nici cei de la Spital nu au înțeles nimic din derularea acestui proiect și mă refer la cei care asigură managementul Spitalului. În al doilea rând, lucrările nu prea se fac după proiect, ci după ce vrea fiecare. Adică i se năzărește unui doctor că mai vrea o ușă nu știu unde, se mai pune o ușă (…) Am informația că prin sertarele unora se află diverse note cu lucrări suplimentare, care erau neprevăzute în proiect, de peste 90 de miliarde, care înseamnă cheltuieli neeligibile pe care ar trebui să le suporte CJD. Ne-au dat tot felul de explicații, dar nici una pertinentă.

De asemenea, am constatat că s-au montat aer condiționat, pompe de căldură, caietul de sarcini spunea că se cumpără Philips, ei au pus Zanussi etc. Ei credeau că fac o mare negociere și rezolvă problema prin semnarea a două hârtii, ca și cum era proiectul consultantului, al proiectantului, al societății care îl implementează și nu al Consiliului Județean Dâmbovița. Dacă era nevoie să schimbăm o soluție tehnică, negocierea trebuia făcută înainte de a se pune în operă materialele respective, dar ele sunt pe teren, montate, toată lumea a pus ce-a vrut, cum a vrut, fără nici o logică și fără nici un fel de grijă legat de cheltuielile neeligibile care, în totalitate, sunt ale Consiliului Județean.

Tronsonul I este neterminat, s-a făcut o inaugurare pe un lucru care nu este finalizat. Am fixat termen să mi se aducă documentații complete și vă spun că, dacă eu nu reușesc să fac ordine și să înțeleg toate dedesubturile afacerilor astea, am să cer și audit, dar am să bag și Poliția peste ei și DNA-ul, pentru că este un haos complet.

Pe baza a ce am spus la conferințele de presă am înțeles că există un dosar la Poliția Dâmbovița. Sunt doi ofițeri de poliție care mi-au cerut o întrevedere pentru a discuta despre Spitalul Județean. Vă asigur că nu am să plătesc niciodată oalele sparte de alții. Proiectul pentru reabilitarea Spitalului Județean este un proiect prost, făcut pe picior, fără nici un fel de reguli, fără măsurători, fără analiză la soluții tehnice. Este pur și simplu o chestiune făcută foarte rapid, cu reducerea termenelor prevăzute de lege pentru licitații, doar pentru a se alimenta o anumită clientelă de partid”, spune președintele CJD, Adrian Țuțuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial