24 aprilie 2024
Tabăra Căprioara – 20 de voluntari dâmboviţeni, recompensaţi cu zile de creaţie!

Tabăra Căprioara – 20 de voluntari dâmboviţeni, recompensaţi cu zile de creaţie!

Uniunea Europeană vine cu o multitudine de oportunități pentru cetățenii săi. Ei au ocazia de a participa la multe proiecte și programe menite să contribuie la dezvoltarea lor personală.

Este și cazul a 20 de tineri din județul Dâmbovița, care au participat în perioada 6 – 8 iulie 2012 la un cerc de lucru denumit Să devenim animatori europeni!. Acesta s-a desfășurat în Centrul de vacanță Căprioara din comuna Moroeni. Oportunitatea a venit ca urmare a implicării lor ca voluntari în proiectul Fantasy Land – Ludoteca din parc, finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune, implementat în județul Dâmbovița de Asociația Tineri pentru Europa de Mâine în parteneriat cu Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște, Biblioteca Comunală Raciu, Școala, Primăria și Consiliul Local al Comunei Raciu.

Tinerii au participat la mai multe work-shop-uri menite să le dezvolte creativitatea, simțul estetic, capacitatea de acțiune și spiritul organizatoric, aptitudini necesare atât pentru susținerea de activități în cadrul proiectului, cât și pentru găsirea unui loc de muncă în viitor. Temele atelierelor de lucru au fost diverse: modelajul baloanelor, quilling, origami, vânătoarea de comori și altele. Pe lângă sesiunile de lucru, membrii echipei au avut și momente de relaxare, în care au socializat și au învățat să lucreze mai bine în echipă.

Având în vedere că obiectivul principal al proiectului este crearea unei Ludoteci în satul Șuța Seacă (comuna Raciu), participanții au fost aleși atât din mediul rural (comuna Raciu, satul Șuța Seacă, comuna Băleni, comuna Moroeni), cât și din orașul Târgoviște. Ei au fost însoțiți pe toată perioada cercului de lucru de către instructor, coordonatorul proiectului, un psiholog și reprezentanți ai partenerilor. În aceste condiții, feed-back-ul a fost unul pozitiv și tinerii și-au exprimat dorința de a se revedea cât de curând și a începe activitățile cu copiii din grupul țintă.

Următoarea întâlnire a echipei va avea loc la jumătatea lunii iulie, în comuna Raciu, unde vor avea loc ateliere de lucru și alte acțiuni cu copiii.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial