16 aprilie 2024
Voluntarii Europe Direct Târgovişte, invitaţi la seara de film

Voluntarii Europe Direct Târgovişte, invitaţi la seara de film

Orice eveniment important a început fără îndoială de la o mică idee sau sclipire venită din senin din cine ştie ce locaţie îndepărtată a imaginaţiei infinite a fiecăruia. Sunt sigur că şi voi aţi simţit-o măcar odată şi dacă cumva mă înşel înseamnă că sunt înconjurat de capete pătrate din rocă dură. Totuşi, mă îndoiesc serios de ultima afirmaţie. Într-adevăr avem vise idealiste, dar, cine le va face reale? Vreau să spun că uneori ne este aşa greu să părăsim comoditatea oferită de banalele “lucruri pământeşti” încât “jumulim” aripile inocentei idei şi o aruncăm în abisul originar reapărând probabil într-un vis ce se va şterge în timpul rutinei matinale.

“Seara de film” a fost o idee colectivă, pornită dintr-o discuţie cu alţi voluntari ai centrului la sfârşitul “Serii cosmice” organizată în incinta Bibliotecii Judeţene Ion Heliade Rădulescu Dâmboviţa de EUROPE DIRECT şi Societatea Astronomică Română de Meteori (S.A.R.M) pe data de 2 aprilie. În ceea ce priveşte organizarea, partea materială era cum am spus în repetate rânduri “cea mai insignificantă problemă” deoarece totul era asigurat de EUROPE DIRECT. Sursa principală a tuturor grijilor şi îndoielilor a fost reprezentată de participanţi. Chiar şi aşa, în ciuda tuturor celor de mai sus s-a dovedit a fi o seară extraordinară în compania celorlalţi 15 voluntari vizionând o comedie bună care a reuşit să producă suficiente râsete tinere şi fără griji.

De când am început să mă ocup cu organizarea, nu am văzut nici măcar odată acest eveniment ca o simplă seară de film, în viziunea mea a reprezentat o ocazie de a întări legături care poate nu sunt suficient de puternice, ocazie de a aduce într-un loc minţi tinere care împreună pot să-şi exploateze potenţialul extraordinar de care dau dovadă şi desigur o ocazie de-a ne relaxa şi bine dispune. A fost o primă ediţie reuşită, care mi-a insuflat suficient curaj pentru a organiza şi altele în fiecare săptămână la care vor veni sper din ce în ce mai mulţi voluntari sau viitori voluntari, tineri dâmboviţeni care împreună vor putea da viaţă altor idei pentru o lume mai bună.

În final, dacă doriţi să vă deconectaţi urmărind un film bun împreună cu prietenii, vă aştept în fiecare miercuri începând cu orele 18:00 în cadrul Secţiei pentru adolescenţi a Bibliotecii Judeţene Ion Heliade Rădulescu, situată la etajul al doilea. Buna dispoziţie reprezintă singurul tip de bilet acceptat!

Voluntar Răzvan Ciubotaru

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial