3 mai 2024
Premergător zilei de 25 martie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost în mijlocul comunității pentru a celebra 201 ani de la înființarea Poliției Române

Premergător zilei de 25 martie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost în mijlocul comunității pentru a celebra 201 ani de la înființarea Poliției Române

Ieri, 24 martie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost prezenți, începând cu ora 10:00, pe platoul din fața Instituției Prefectului Dâmbovița, unde au pregătit pentru cetățeni mai multe ateliere de lucru.

Adulți și copii deopotrivă au fost alături de polițiști pentru a sărbători Ziua Poliției Române. Astfel, oaspeții au admirat tehnica luptătorilor de la acțiuni speciale, au interacționat cu polițiștii de prevenire și siguranță școlară, au fost amprentați de tehnicianul criminalist sau au făcut fotografii cu câinele Nero.

Polițiștii de la rutieră le-au fost alături invitaților pentru a le prezenta într-un mod interactiv indicatoarele și regulile de circulație, aparatele de măsurare a vitezei de deplasare și aparatele pentru testarea consumului de alcool sau droguri.

Totodată, mașina de ”Miliție”, motocicleta și uniformele de miliție din perioada 1978, uniforme de poliție din perioada1990 – 2002 și uniformele arnăuților au atras toate privirile, fiind în contrast cu uniformele actuale ale colegilor noștri.

Momentul culminant al activităților a fost reprezentant de exercițiile demonstrative realizate de polițiștii de la Serviciul Pregătire Profesională și de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Cei mici, pe lângă sfaturile și răspunsurile la cele mai curioase întrebări, au primit baloane din partea polițiștilor și au putut să se bucure de fotografii în autospecialele de poliție de la Biroul pentru Protecția Animalelor, Serviciul Ordine Publică, Serviciul pentru Acțiuni Speciale și de la Serviciul Rutier.

Vă mulțumim că ați fost alături de noi!

La mulți ani, Poliția Română! La mulți ani tuturor polițiștilor dâmbovițeni!

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial