5 mai 2024
Elevii Liceului Teoretic Iancu C. Vissarion, din Titu, au participat în Proiectul ERASMUS, ce a avut loc în perioada 20.03.2023 – 24.03.2023 în Italia, Torino

Elevii Liceului Teoretic Iancu C. Vissarion, din Titu, au participat în Proiectul ERASMUS, ce a avut loc în perioada 20.03.2023 – 24.03.2023 în Italia, Torino

Proiect ERASMUS+ 2020-1-FI01-KA229- 066566

SUSTAINABLE LIFESTYLE IN DIGITAL ENVIRONMENTS – SLIDE

Cea de a patra și ultima mobilitate a proiectului a avut loc în perioada 20.03.2023 – 24.03.2023 în Italia, Torino la Liceo Scientifico Alessandro Volta. Au fost prezente echipe care au reprezentat toți partenerii proiectului : Lysenpuiston Lukio, Rovaniemi, Finlanda – coordonator; Liceo Scientifico Statale Alessandro Volta, Torino, Italia; Gymnazium Teplice, Teplice, Cehia; Mentaskolinn vid Hamrahlid, Reykjavik, Islanda și Liceul Teoretic Iancu C. Vissarion, Titu, România.

Tema întâlnirii a fost “Sustainable Citizenship in Digital World”. Elevii participanți au realizat subproiecte pe această temă : “Ethics on the Internet”, “Analog and digital media“, “Participation and engagement”, “Learning via the internet and critical thinking”, “From Passive to Active citizenship”. Elevii au lucrat în echipe mixte- cel puțin câte un elev din fiecare școală parteneră- la definitivarea subproiectelor. Fiecare partener a avut o echipă formată din 2 profesori și cel putin 5 elevi.

În prima zi de activități- 21.03.2023 – a avut loc ceremonia de deschidere la care au participat directorul școlii gazdă, elevi ai scolii gazda, elevii si profesorii implicati in proiect. A fost facuta o prezentare a scolii gazda si apoi fiecare școală parteneră a făcut o prezentare a sistemului de educație national; a fost vizitată școala gazdă și au fost definitivate cele cinci subproiecte, insistând pe modele reale pe care ni le ofera viata digitalizata in care traim.

A doua zi de activităti – 22.03.2023 – a inceput cu vizitarea centrului cultural POLO 900 care este dedicat vietii secolului XX. Directorul centrului a facut o prezentare despre holocaustul evreiesc.

In sala de conferinte a acestui centru a avut loc apoi prezentarea celor cinci subproiecte realizate de elevii coordonati de profesori. Elevii au facut prezentari cu multe trimiteri la viata de zi cu zi, au polemizat si au cazut de accord pe parcursul prezentarii.

Cea de a treia zi – 23.03.2023 – a fost dedicată turului in centrul istoric al orasului Torino si apoi am vizitat Reggia Venaria, palatal regal de vara. Am putut vedea maretia unui stat care cu greu si-a gasit reintregirea, grandoarea unor familii regale care au incercat sa isi pastreze blazonul de-a lungul secolelor si un oras care a fost odinioara capitala Italiei, apoi a devenit capitala culturala si mai nou, capitala sportiva europeana.

Seara am avut o ultimă sesiune de lucru pentru a fixa detaliile necesare realizarii raportului final al proiectului, care se va incheia pe 31.08.2023, dupa 3 ani de activitati online in perioada pandemiei si fata in fata ulterior.

Participanții au primit certificate de participare si documentul europass mobility.

Coordonator proiect, profesor Uleia Magdalena

Material realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conţinutul informaţiei va fi folosit.

sursa: gazetadetitu.ro

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial