18 mai 2024
PDL Dâmboviţa – “Suntem atacaţi în Obiectiv dâmboviţean!”

PDL Dâmboviţa – “Suntem atacaţi în Obiectiv dâmboviţean!”

COMUNICAT DE PRESĂ

Luni, 14 mai, conducerea Partidului Democrat Liberal Dâmbovița a înregistrat la Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița și la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița sesizările cu nr.863/14.05.2012, respectiv cu nr.291/14.05.2012, cu privire la apariția în spațiul public județean a publicației „Obiectiv dâmbovițean”, distribuită la scară largă de către reprezentanții USL Dâmbovița. Prin aceste sesizări, PDL Dâmbovița solicită organelor competente demararea unei anchete care să stabilească legalitatea condițiilor în care este tipărit și distribuit cetățenilor „Obiectivul dâmbovițean”.

Publicația conține materiale denigratoare la adresa celor care sunt identificați ca „dușmani” ai USL, precum Florin Popescu, președintele CJD și Gabriel Boriga, primarul municipiului Târgoviște, încălcându-se grav, după cum se arată în textul sesizărilor, principiile stabilite prin art.30 alin.6 din Constituția României: „Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viața particulară a persoanei și nici dreptul la propria imagine”.

Mai mult decât atât, publicația amintită, folosită de USL Dâmbovița ca mijloc de informare publică, nu conține date de identificare, casetă redacțională sau vreo dovadă de înscriere în registrul publicațiilor. Drept urmare, cei denigrați nu pot uza de prevederile art. 72 din Legea presei, referitoare la exercitarea dreptului la replică sau rectificare.

Nu în ultimul rând, sesizările fac trimitere la art. 94 din aceeași Lege a presei, potrivit căruia: „Tipărirea, înregistrarea sau difuzarea, fără autorizare legală a unui imprimat grafic, fonic sau pe bandă ori peliculă, destinat a fi folosit la mijloc de informare publică, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Departamentul juridic al PDL Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial