29 martie 2024

Din 15 decembrie, trenurile de călători nu vor mai circula între Târgovişte şi Pietroşiţa

tren150115-1Vă interpelez în legătură cu adresa comunicată recent de către Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători” SA privind decizia de a nu mai opera pe traseul Târgoviște Pietroșița începând cu data de 15 decembrie 2019, când intră în vigoare Mersul de Tren 2019/2020.

Ca și în etapele trecute (atunci când s-a intenționat suspendarea trenurilor pe această secție), este invocat gradul redus de utilizare a transportului feroviar, respectiv pierderile financiare derivate.

Este, însă, de datoria noastră, să vă comunicăm faptul că lucrurile trebuie privite în perspectivă. Sunt numeroase argumente care obligă la menținerea transportului feroviar pe această rută:

Nevoia de mobilitate a locuitorilor din nordul județului Dâmbovița (naveta elevilor către școli și licee, naveta salariaților);

La 15 martie 2018, a fost atestată zona Padina Peștera ca stațiune turistică de interes național, ceea ce va determina, odată cu avansarea proiectului, un val nou de turiști către nordul județului;

DN 71 Bâldana Târgoviște Pucioasa Fieni Sinaia este o investiție care, odată demarată, va devia mare parte din transportul de călători auto către cel feroviar, pe parcursul execuției lucrărilor;

Stațiunea balneoclimaterică Pucioasa traversează o adevărată transformare sunt în derulare cele mai ample proiecte de investiții în infrastructura de turism și nu numai din istoria stațiunii; finalizarea lor va determina o creștere accelerată a numărului de turiști în zona de nord, transportul feroviar fiindu-le la îndemână.

Sunt și alte argumente, la fel de puternice pentru a înțelege că transportul pe ruta Târgoviște Pietroșița nu trebuie suspendat. Adăugate la o mai bună și corectă gestionare a transportului și din partea agenților de control, ele nu pot fi trecute cu vederea.

sursa – parlamentar de Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial