3 mai 2024
PAGUBĂ DE FOC! Flăcările au mistuit casa unei bătrâne din Braniştea! Doar hainele de pe ea i-au mai rămas…

PAGUBĂ DE FOC! Flăcările au mistuit casa unei bătrâne din Braniştea! Doar hainele de pe ea i-au mai rămas…

Doar hainele de pe ea i-au mai ramas unei femei de 71 de ani, din Dambovicioara, Branistea!

Casa ei s-a facut scrum, seara trecuta, dupa ce a scapat o lumnare aprinsa in anexa unde-si tinea lemnele. Biata pensionara n-a mai apucat sa stinga valvataile care in scurt timp au cuprins intreaga locuinta. In interior se aflau nepotica ei, de 3 anisori si mama acesteia. Cele doua au reusit sa iasa la timp dupa ce au simtit fumul gros care le taia respiratia.

O clipa de neatentie…

Cu lacrimi amare in ochi si cu gandul ca nu va avea unde sa treaca iarna, proprietara isi aminteste cum a luat foc casa din cauza unei lumnari pe care a scapata-o. “Am aprins aici lumanarea, sa tai un lemn, sa pun in foc… Eram cu nora mea si cu nepotica. A cazut lumanarea…”, le-a povestit reporterilor mariusbuga.ro Ioana Lupu, proprietara casei. Nora ei si-a luat imediat copila si au fugit dupa ce a simtit ca arde ceva in casa.

Sariti, arde casa!

“Eram in casa si-am simtit miros de carton ars. Cand am iesit afara flacarile luase acoperisul, am scos copilul acasa, am strigat la vecini”, spune Iuliana Ilinca, nora proprietarei. Vecinii au sarit si ei in ajutor cand au vazut ca arde casa batranei, dar din pacate n-au avut cu ce sa stinga flacarile imense.

Sunt foarte amarati…

“Ceasul rau cand e sa fie, domnule. A vrut sa faca focul. S-a sistrus totul? Totul, a mai ramas cu ce e pe ea”, a declarat Maria Lupu. “Are cu ce sa-si repare casa? Nu, sunt foarte amarati, baiatul mai munceste pe unde apuca…”, spunea Fanica Ilinca, unul dintre vecini.

S-a ales scrumul…

Pompierii au venit la fata locului cu doua autospeciale, dar locuinta arsese deja si odata cu ea si toata mobila, hainele si actele ce se aflau in interior. “Ardea acoperisul pe o suprafata de 150-180 mp, obiecte mobilier, ardere generalizata… Cauza probabila ar fi o lumanare. A scapat sursa de aprindere”, ne-a precizat plt Robert Stanescu, din cadrul ISU Titu. Batrana spera ca oameni cu inima mare se vor indura de suferinta ei si o vor ajuta sa-si construiasca o camera sa aiba unde trece pana-n primavara.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial