24 aprilie 2024
ULTIMELE NOUTĂŢI în scandalul şcolilor fără căldură! “Solicităm ferm primarului Gabriel Boriga să iasă din starea de indiferență și letargie”

ULTIMELE NOUTĂŢI în scandalul şcolilor fără căldură! “Solicităm ferm primarului Gabriel Boriga să iasă din starea de indiferență și letargie”

COMUNICAT DE PRESĂ

În cursul acestei dimineți, a avut loc, la sediul Prefecturii, o întâlnire la care au participat: prefectul județului Dâmbovița – Victor Sanda, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu, primarul municipiului Târgoviște – Gabriel Boriga, inspectorul școlar general – Luminița Preda și directorii instituțiilor de învățământ din municipiul Târgoviște care nu au încă rezolvată problema încălzirii.

În urma discuțiilor, s-au stabilit ca măsuri:

– Finalizarea lucrărilor privind instalarea și punerea în funcțiune a centralelor termice în cursul săptămânii viitoare pentru 5 unități de învățământ, după cum urmează: Liceul I.H. Rădulescu, Liceul C. Brâncoveanu, Colegiul Național C. Cantacuzino, Școala Coresi și Școala Grigore Alexandrescu.

– Mutarea elevilor de la unitățile de învățământ care nu beneficiază de încălzire la unitățile de învățământ nominalizate anterior, în cursuri programate după-amiază, astfel:

• Elevii Școlii Paul Bănică vor învăța la Liceul I.H. Rădulescu;

• Elevii Grupului Școlar Spiru Haret vor învăța la Liceul Constantin Brâncoveanu;

• Elevii Grupului Școlar Nicolae Ciorănescu vor învăța la Colegiul Național Constantin Cantacuzino;

• Elevii Școlii Tudor Vladimirescu vor învăța la Școala Coresi;

• Elevii Grupului Școlar Nicolae Mihăescu vor învăța la Școala Grigore Alexandrescu.

– Convocarea tuturor reprezentanților firmelor care execută lucrări de montare a centralelor termice pentru a suplimenta numărul personalului necesar și mărirea programului de lucru, astfel încât termenele de finalizare a lucrărilor să fie scurtate.

– Reluarea procedurilor de achiziție a lucrărilor de montare a centralelor termice sau finalizarea acestora acolo unde această etapă nu a fost îndeplinită.

– În mod excepțional, se va propune suspendarea cursurilor în unitățile fără încălzire, cu recuperarea cursurilor în lunile ianuarie – februarie.

La acest moment sunt prezenți în municipiul Târgoviște reprezentanți ai Corpului de Control al Primului Ministru pentru a verifica situația existentă. Rezultatele vor fi prezentate opiniei publice la momentul finalizării controlului.

Solicităm ferm primarului Gabriel Boriga să iasă din starea de indiferență și letargie şi să aibă ca maximă preocupare în perioada următoare finalizarea lucrărilor de alimentare cu energie termică a instituţiilor de învăţământ. Fuga de responsabilitate, încercarea de manipulare a opiniei publice și pasarea unei probleme de care este direct responsabil sunt acte de lașitate, nedemne pentru funcția pe care o ocupă.

Adrian Ţuţuianu Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial