20 aprilie 2024
Ce pedeapsă riscă bărbatul din Bascov care și-a ucis cu sânge rece întreaga familie

Ce pedeapsă riscă bărbatul din Bascov care și-a ucis cu sânge rece întreaga familie

Bărbatul cu probleme psihice care și-a ucis părinții, fratele, sora și nepoata a fost transferat la spitalul penitenciar Mioveni, unde va fi supus unei expertize.

Oricare va fi concluzia specialiștilor, el nu va mai putea trăi liber, spun procurorii. Dacă se stabilește că a avut discernământ în momentul crimelor, va ajunge la închisoare. Dacă nu poate fi făcut raspunzător, va fi internat într-un centru special. Între timp, trupurile victimelor sale au fost ridicate de rude care se pregătesc de înmormântare.

Suspectul crimelor urmează să fie supus unor teste

Procedurile în urma cărora se va stabili dacă bărbatul de 53 ani a avut discernământ când și-au ucis părinții, fratele, sora și pe fiica acesteia de cinci ani, se vor face în spitalul penitenciar din Mioveni, unde individul a fost dus joi. Verdictul îl va da o comisie formată din medici legiști și psihiatri care urmează să stea de vorbă de suspectul și să îl supună unor teste.

Dan Manu, medic legist: Eu cred că a fost un motiv care i-a declanșat această furie de nemăsurat”.

La audieri, bărbatul le-a spus anchetatorilor că i-a ucis pe cei din familie pentru că aceștia nu îi acordau suficientă atenție și nu îl salutau. După crimă ar fi vrut să se mute într-un alt loc din țară. Avea pregătit un bagaj cu haine și mâncare care să îi ajungă mai multe zile, dar când a ieșit în stradă s-a speriat. Atunci a fugit dezorientat într-o pădure din apropiere unde a încercat să își facă rău.

Laurențiu Palaghiea, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș: „Nu era într-o fugă, pur și simplu n-a reușit să explice prea bine nici de ce se află acolo”.

Individul era extrem de calculat

Anchetatorii care investighează cele cinci omoruri îl descriu pe bărbat drept un individ extrem de calculat. În însemnările găsite în locuința lui, avea trecute detalii la care să fie atent, astfel încât planul său macabru să nu eșueze.

Vecină: „Era sub efectul tratamentului”.

Între timp, la cimitirul din comuna Bascov, unde trăia întreaga familie, au fost aduse trei sicrie în care sunt tatăl, mama și fratele principalului suspect. Nu veghează nimeni la căpătâiul lor, dar localnicii le deplâng moartea.

Vecină: „Era liniște și pace în curtea lor, în familia lor, în casa lor”.

Sora și nepoata de cinci ani, înmormântate în cimitirul „Sfântul Gheorghe” din Pitești

Sora și nepoata de cinci ani vor fi înmormântate în cimitirul „Sfântul Gheorghe” din Pitești. Femeia a fost șefa laboratorului Spitalului Militar din oraș, în vreme ce soțul ei, singurul care a scăpat de furia agresorului, conducea departamentul de resurse umane al aceleiași unități. Sprijinit de câțiva apropiați, bărbatul încearcă să reziste loviturii. Nici măcar psihiatrii care îl cunoșteau pe cumnatul său nu știu cum putea fi evitată tragedia.

Eugen Smeureanu, medic psihiatru: De prevenit e foarte greu de spus, pentru că marca bolii este imprevizibilitatea. Să prevezi imprevizibilul? Dar face parte din viață, asta-i nenorocirea”.

Bărbatul, care în doar câteva ore a ucis cinci oameni, va fi judecat pentru omor. 

Sursa: StirilePROTV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial