29 martie 2024
ŞOC! “M-am săturat de mocirla numită AJF Dâmboviţa!”

ŞOC! “M-am săturat de mocirla numită AJF Dâmboviţa!”

❚ Scârbit de mizeriile care se petrec în fotbalul local, Ţuţi nu a mai rezistat, neputând trece peste umilinţa trăită sâmbătă şi plecată de la un meci de juniori ❚ “M-am săturat de mocirla numită AJF Dâmboviţa şi îmi este ruşine că fac parte dintr-un asemenea fotbal”, şi-a exprimat dezamăgirea al doilea om din fotbalul judeţean ❚ Chiar dacă a refuzat propunerea lui Ghiorghi Zotic de a permite desfăşurarea unui meci de juniori pe un teren cu dimensiuni neregulamentare, el tot a avut loc, pentru că Ion Coman le-a transmis arbitrilor să dea drumul la joc ❚ “M-a deranjat şi m-a durut foarte tare gestul lui Coman, nu mă aşteptam şi nu meritam să-mi facă una ca asta”, i-a bătut obrazul Negoescu ❚ “Negoescu se supără ca un copil, nu am vorbit cu Zotic şi nu am avut nici o intenţie să-l supăr în vreun fel”, a venit replica lui Coman

Scandal după scandal în fotbalul dâmboviţean, probabil cel mai corupt din toate judeţele ţării. Nu trece nici măcar o etapă fără ca pe stadioanele dâmboviţene să nu se petreacă lucruri şocante, de la bătăi din cele mai crunte, până la umilirea arbitrilor, iar cel mai rău a păţit-o Viorel Danciu cu cei de la Şelaru, la un meci jucat la Vişina, când a fost alergat cu maşina prin tot satul, până când s-a baricadat într-un bar.

Numai sâmbătă am notat la Liga a IV-a o sumedenie de grozăvii, capul de afiş fiind ţinut de Gura Şuţii, unde arbitrul Ştefan Marinescu a pus dubios de uşor capăt meciului cu liderul Corneşti, după doar 17 minute. Imediat au reapărut speculaţiile legate de delegarea lui şi a observatorului de arbitri Ciprian Iugulescu, consideraţi “oamenii” lui Nelu Radu, despre care se spune că i-a ales special.

Exasperat de arbitrajele potrivnice, Constantin Dinu, primarul de la Gura Şuţii, este hotărât să retragă echipa din campionat, la fel cum a procedat săptămâna trecută Irinel Cârstea cu Viişoara. Aceeaşi soartă pare să o aibă şi Petrolul Valea Mare, care nu a avut bani să plătească arbitrajul la meciul cu Pucioasa, în timp ce jucătorii îşi caută deja echipe.

O altă formaţie cu mari probleme financiare, Gaz Metan Finta s-a făcut de râs la Moreni din toate punctele de vedere. A pierdut cu 8-0, iar la pauză a apelat la o mojicie greu de imaginat, doi jucătorii schimbând între ei tricourile, să scape de cartonaşele galbene primite. Învingători pe teren (4-3) la Perşinari, cei de la Brezoaele vor pierde aproape sigur meciul, după ce unul dintre jucătorii contestaţi nu s-a prezentat să-şi ofere datele.

Chiar şi ieri s-au petrecut mai multe nereguli, la nivelul seriilor Onoare şi Promoţie, asta şi pentru că sancţiunile sunt suspect de blânde. Spre exemplu, Metalul Mija a scăpat fără suspendare a terenului după incidentele petrecute la meciul cu Săcuieni, când mai mulţi jucători ai oaspeţilor au fost loviţi cu pumnii şi picioarele.

Ţuţi nu a aceptat umilirea!

Toate acestea pălesc pe lângă ce urmează, iar primul care a cedat din conducerea AJF Dâmboviţa este vicepreşedintele Ioan Negoescu, unul dintre puţinii oameni care a încercat să îndrepte ceva. Scârbit de toate mizeriile care se petrec în fotbalul local, Ţuţi Negoescu nu a mai rezistat, neputând trece peste umilinţa trăită sâmbătă şi plecată de la un meci de juniori.

“M-am săturat de mocirla numită AJF Dâmboviţa şi îmi este ruşine că fac parte dintr-un asemenea fotbal. Vreau să iau o pauză, iar luni o să-mi depun cereri de retragere temporară din toate funcţiile şi activităţile de aici. Să se ocupe altcineva de sectorul copii şi juniori, de şcoala de arbitri, de corpul de observatori şi de sarcinile de vicepreşedinte al AJF, pentru că eu voi solicita un concediu. Pentru mine, ca ardelean, nu există culoarea gri, doar alb şi negru, aşa că vreau să mă liniştesc şi să nu-i mai deranjez o perioadă pe unii”, ne-a transmis extrem de supărat Ţuţi Negoescu.

Povestea lui este una dureroasă şi descrie perfect puroiul care a cuprins fotbalul dâmboviţean. Mai degrabă ne aşteptam să renunţe preşedintele Emil Tudor şi liota lui şi incompatibili.

Urât, foarte urât!

Sâmbătă s-au jucat la Şotânga meciurile de juniori C şi D dintre FCM şi Chindia Târgovişte. Dacă în prima partidă s-a terminat egal (3-3), oaspeţii depunând contestaţie pe motiv că adversarul a folosit jucători mai mari de vârstă, cea de-a doua ar fi trebuit să se joace pe un teren cu dimensiuni mai reduse, lucru cu care nu ar fi fost de acord finanţatorul lui Municipal.

“M-a sunat domnul Zotic să-mi transmită că meciul juniorilor D se va juca pe terenul mare şi că nu va face modificările impuse de regulament. I-am transmis că arbitrii nu au voie să dea drumul la meci în alte condiţii decât cele prevăzute de regulament, iar dumnealui a început să mă jignească şi să mă ameninţe cu tot felul de reclamaţii. Din nefericire, meciul s-a jucat în condiţiile solicitate de patronul de la Şotânga, asta pentru că domnul Coman (preşedintele CJA Dâmboviţa) le-a transmis arbitrilor să dea drumul la joc pe terenul neregulamentar. M-a deranjat şi m-a durut foarte tare gestul lui, nu mă aşteptam şi nu meritam să-mi facă una ca asta. Eu coordonez activitatea de juniori şi nu mi se pare corect ca altcineva să intervină aici, câtă vreme nici eu nu mă bag peste nimeni. Decât să fiu un cui în calea cuiva, mai bine stau liniştit şi îmi văd de ale mele”, am redat declaraţiile şocante ale vicepreşedintelui AJF Dâmboviţa, Ioan Negoescu.

“Este adevărat că am jucat meciul pe un teren cu dimensiuni mai mari, dar nu am mai făcut din asta un subiect de scandal. Dacă nu aş fi câştigat (5-1), la final aş fi depus şi eu contestaţie, cum a făcut colegul meu Ionuţ Iugulescu. Mi-au spus copiii că adversarii erau mai mari cu doi ani, îi cunosc de la şcoală. Parcă nu ştiţi cum procedează cei de la Şotânga”, ne-a transmis şi Răzvan Toboşaru, antrenorul grupei de juniori D a Chindiei.

Ion Coman a fost luat şi el luat prin surprindere de decizia colegului Negoescu, având o reacţie interesantă.

“Vă spun sincer că Zotic nu m-a sunat să dau drumul la meci, lucru pe care l-a făcut un arbitru. Cum ştiam că s-a dat o derogare pentru ca juniorii de la Titu să joace pe un teren cu dimensiuni mai mari, am crezut că e valabilă pentru toată lumea. Nu am avut nici o intenţie să-l supăr pe Negoescu, ba chiar i-am îndeplinit toate solicitările, chit că unele mi-au dat ceva dureri de cap. Se supără ca un copil sau poate are altceva mai bun de făcut şi caută motive să renunţe la AJF. Ştiu că a mai avut nişte contre cu Zotic, dar nu mă bag eu între ei, au lucrat împreună la FCM şi e polemica lor. Nu l-aţi întrebat pe Negoescu şi de ce l-a delegat pe Ciprian Iugulescu observator la Gura Şuţii – Corneşti?”.

Vom reveni.

Costin Mihai | costin.mihai@jurnaldedambovita.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial