24 aprilie 2024
O frumuseţe de expoziţie la Muzeul de Istorie din Târgovişte! Veniţi să admiraţi aproape 1.000 de păpuşi de porțelan!

O frumuseţe de expoziţie la Muzeul de Istorie din Târgovişte! Veniţi să admiraţi aproape 1.000 de păpuşi de porțelan!

papusiNICOLETA UCIDĂU , care locuieşte şi lucrează în Bucureşti, dar este născută în localitatea dâmbovițeană Tărtăşeşti şi VICTOR MIHALACHE, art-manager dâmbovițean get-beget, au o pasiune mai puțin obişnuită: colecționează păpuşi de porțelan.
După ce au expus păpuşile vreme de o lună şi jumătate la Muzeul de Istorie şi Arheologie din Piatra Neamț, au hotărât, împreună cu conducerea Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgovişte, să aducă „Universul Păpuşilor de Porțelan” la Târgovişte, la Muzeul de Istorie.
De amenajarea expoziției s-au îngrijit doamnele Camelia Niță şi Corina Manole,  conservatoare în cadrul instituției. Domnul Ovidiu Cîrstina, directorul Complexului Național „Curtea Domnească” a dorit să aducă păpuşile de porțelan „acasă”, ținând cont că ambii colecționari sunt dâmbovițeni.
• Vernisajul acestei inedite expoziții va avea loc marți, 25 octombrie, la ora 17,00, la Muzeul de Istorie. Vor susține micro-recitaluri artistice micuții talentați de la „Clubul Victorioşilor”(instruiți de Viorica şi Victor Mihalache) şi cei de la „Happy Dance Academy”(conduşi de Daniela Rotari Toderaşcu).
   Expoziția „Universul Păpuşilor de Porțelan” va rămâne deschisă mai multe săptămâni şi va putea fi vizitată şi individulal, dar şi în cadrul grupurilor organizate de şcoli, grădinițe şi alte instituții.
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial