4 mai 2024
O femeie din Pucioasa, luată la bătaie pe stradă de fostul concubin!

O femeie din Pucioasa, luată la bătaie pe stradă de fostul concubin!

batutaPolițiștii le recomandă cetățenilor să evite conflictele și să nu manifeste un comportament agresiv. De asemenea, vă reamintim că o palmă poate curma o viață!

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Pucioasa au fost sesizați despre o lovire.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în ziua de 22 martie 2017, în timp ce se deplasa pe o stradă din Pucioasa, partea vătămată a fost lovită cu palma peste față de către fostul concubin.

Aceasta nu a suferit leziune care să necesite îngrijiri medicale.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „lovire sau alte violențe”.

talha1Urmărit internațional, depistat de polițiștii specializați în investigații criminale

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au depistat un tânăr de 25 de ani, din Buciumeni, urmărit internațional.

Pe numele lui, autoritățile judiciare din Franța au emis un mandat european de arestare pentru comiterea a șase furturi din auto, fapte comise în perioada octombrie 2014-februarie 2015.

Cel în cauză a fost prezentat magistraţilor Curţii de Apel Ploieşti, împotriva sa fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Bărbatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dâmboviţa până la finalizarea procedurilor de predare către autoritățile franceze.

baniPoliţia dâmboviţeană atrage atenţia cetăţenilor:

Atenţie la cine vă trece pragul locuinţei!

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi despre furtul unor bani dintr-un apartament de pe raza localităţii.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în cursul aceleiaşi zile, sub pretextul prezentării unor produse cosmetice, persoane necunoscute ar fi pătruns în locuinţa unei femei de 58 de ani şi profitând de neatenţia ei, ar fi sustras 17.000 de lei și 1.000 de euro.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor bănuite, tragerii lor la răspundere penală şi recuperării prejudiciului.

Pentru a nu deveni victima unor astfel de infracțiuni, poliţia dâmboviţeană vă recomandă:

Nu permiteţi accesul în casă persoanelor necunoscute care vă oferă diverse produse sau promoţii atrăgătoare.

Dacă la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care se recomandă de la diverse instituţii (gaz, electrica, cablu, telefonie, etc) sau că oferă diverse servicii (deratizare, coşerit, etc) nu le permiteţi accesul în locuinţă până nu verificaţi dacă a fost solicitat serviciul acestora, fie telefonic, la instituţia unde pretinde că lucrează fie la administratorul blocului.

Reţineţi semnalmentele persoanelor suspecte.

Sesizaţi în cel mai scurt timp poliţia, apelând numărul de urgenţă 112.

poli1Bănuit de sustragerea unor bunuri dintr-o locuinţă, identificat de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Cobia au fost sesizați de un bărbat de 71 de ani cu privire la faptul că i-au fost sustrase bunuri dintr-o locuință pe care o deține pe raza localității.

Acționând cu operativitate, polițiștii au identificat principalul bănuit în persoana unui tânăr de 18 ani, din Cobia.

În sarcina acestuia s-a reţinut că ar fi pătruns în locuinţa persoanei vătămate și ar fi sustras două televizoare.

Bunurile sustrase au fost recuperate şi restituite părţii vătămate.

Tânărul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Artificii indisponibilizate de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au efectuat un control la o societate comercială din localitate, în urma căruia au descoperit aproape 100 de articole pirotehnice expuse spre comercializare, deși administratorul societății nu era autorizat în acest sens.

Polițiștii au procedat la sancționarea contravențională a acestuia în conformitate cu Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar bunurile descoperite, în valoare de 884 de lei, au fost confiscate.

Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiști

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis pe numele unui bărbat din satul Oreasca.

Acesta a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 1 București la o executarea unei pedepse privative de libertate pentru o perioadă de 4 ani pentru comiterea infracțiunilor de complicitate la înșelăciune.

Cel în cauză a fost depus în Penitenciarul de Maximă Siguranță.

rutiCercetați pentru infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

Polițiștii au depistat doi bărbați în timp ce conduceau autoturisme, deși aveau suspendat dreptul de a conduce vehicule.

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, aceștia au prezentat alcoolemii cu valori de 0,19 și 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, un bărbat din Lucieni a fost surprins în timp ce conducea un autoturism radiat din circulație.

Pe numele lor, polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Acţiuni ale poliţiştilor pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au acționat pe raza județului Dâmbovița pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul operaţiunilor cu material lemnos.

Astfel, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.000 de lei, dintre care 4 pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și una la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

 

În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au confiscat 5.5 m³ de lemn de foc și cherestea, contravaloarea a 8.3 m³ de material lemnos, esență rășinoase, respectiv 4.469 de lei, precum și 600 de lei, reprezentând contravaloare unor materiale de construcții.

 

La activități au participat și reprezentanți ai Gărzii Forestiere Ploiești și elevi din cadrul Școlii de Agenți de Poliție Vasile Lascăr din Câmpina, aflați în stagiul de practică.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial