25 aprilie 2024

Nimeni n-ar vrea o aşa vecină! Are 20 de ani şi e… PENALĂ!

jaft4Bănuită de comiterea unui  furt din locuinţă, identificată de poliţişti

Poliţiştii  din  cadrul  Postului  de  Poliţie  Poiana  au  probat activitatea  infracţională  a  unei  tinere,  de  20 de ani,  din localitate,  bănuită  decomiterea infracţiunii de furt calificat.

Din cercetări,  a reieşit  că în ziua de 21 mai 2015,  a pătruns în locuinţa  unui bărbat, de 30 de ani, profitând de faptul că uşile de acces erau neasigurate, de unde a sustras o sumă de bani.

Prejudiciul a fost recuperat şi predat persoanei vătămate.

Faţă  de  aceasta  se  efectuează  cercetări  pentru  comiterea  infracţiunii  de  „furt calificat”, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

Pentru prevenirea şi combaterea furturilor din locuinţe, poliţia dâmboviţeană recomandă cetăţenilor:

•  La plecarea de la  domiciliu,  închideţi  bine toate  căile de acces  în  locuinţă!

Păstraţi cheia în permanenţă asupra dumneavoastră!

NU lăsaţi cheia sub preş!

• În cazul în care aţi pierdut o cheie, înlocuiţi imediat încuietoarea sau lacătul! Acest lucru este recomandat şi în cazurile de schimb de locuinţă

• În cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, comunicaţi  acest fapt numai persoanelor în care aveţi  mare încredere. Rugaţi-i să vă supravegheze locuinţa sau să acţioneze în aşa fel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră!

• Montaţi încuietori rezistente, care au sistemul de prindere în interior la toate căile de acces (ferestre, guri de aerisire, uşi de balcon şi de intrare în locuinţă)!

• Nu faceţi publică plecarea dumneavoastră de la domiciliu! Nu lăsaţi bilete în uşă prin care anunţaţi absenţa de la domiciliu!

• Nu ţineţi sume mari de bani şi bijuterii în casă, neasigurate!

• Notaţi seriile aparaturii electronice deţinute, astfel încât să puteţi sprijini Poliţia în vederea recuperării acestora în cazul furtului!

• Pentru siguranța locuinței dumneavoastră, atenţie şi la intrările secundare, cum ar fi uşa de la balcon sau terasă, intrările în garaje sau subsoluri care corespundcu locuinţa. Este necesar ca acestea să fie prevăzute cu  încuietori suplimentare, dispuse la interior!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial