23 aprilie 2024
ULTIMA ORĂ – E potop în zona de nord a județului Dâmbovița. ”Scurgeri importante de pe versanți, viituri rapide pe râurile mici”

ULTIMA ORĂ – E potop în zona de nord a județului Dâmbovița. ”Scurgeri importante de pe versanți, viituri rapide pe râurile mici”

E potop, sâmbătă după-amiază, în zona de nord a județului Dâmbovița. ”Scurgeri importante de pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici”, spun meteorologii, care au emis un Cod portocaliu de vreme rea pentru zona vizată.

Mai mulți cititori ai site-ului de știri targovistenews.ro ne-au scris pe Facebook și pe adresa redacției că plouă torențial la Fieni, Runcu, Pietroșița și Dealu Frumos, unde deja sunt inundații.

”Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis un mesaj de atenționare COD 🟧 PORTOCALIU valabil în intervalul 03.06.2023, orele 14:00 – 04.06.2023, orele 14:00, pentru râul Argeș –  bazin superior, râul Dâmbovița – bazin superior, râul Ialomița – bazin amonte S.H. Pucioasa și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Pucioasa – amonte S.H. Siliștea Snagovului.

În intervalul menționat sunt vizate Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE”, precizează ISU.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial