19 aprilie 2024
Muzeul de Istorie din Târgovişte – Şcoala de altădată

Muzeul de Istorie din Târgovişte – Şcoala de altădată

ŞCOALA DE ALTĂDATĂ – MOMENTE DIN ISTORIA ÎNVĂŢĂMÂNTULUI DÂMBOVIŢEAN

Cu prilejul împlinirii a 180 de ani de la înfiinţarea Şcolii Naţionale din Târgovişte, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte în parteneriat cu Direcţia Judeţeană Dâmboviţa a Arhivelor Naţionale şi Şcoala „I. Al. Brătescu Voineşti” Târgovişte organizează expoziţia „Şcoala de altădată – momente din istoria învăţământului dâmboviţean” ce va avea loc joi, 31 octombrie 2013, ora 11.00 la Muzeul de Istorie, str. Calea Domnească, nr. 189.

Expoziţia îşi propune să ilustreze evoluţia învăţământului dâmboviţean, să readucă în inimile dâmboviţenilor un strop din atmosfera şcolii de altădată, cu rechizite aparţinând diverselor perioade de timp, începând cu manuale şcolare, diplome de merit, certificate de absolvire, cataloage, carnete de note, fotografii cu copii şi cadre didactice, amintiri din anii 1833 până la jumătatea secolului XX, perioadă trecută, dar nu şi uitată .

Toate acestea, sunt puse în valoare de o atmosferă de epocă, creată de reconstituirea unei săli de clasă după un model de sec. XIX, unde elevii clasei a IV-a ai Şcolii I.Al.Brătescu Voineşti, îndrumaţi de prof. Popescu Ana Maria, vor afla că muzeul poate fi un loc optim pentru desfăşurarea eficientă a procesului de predare – învăţare – evaluare, oferindu-le astfel un ambient practic şi comod pentru desfăşurarea orei de Limba Română după metoda lancasteriană, care amplifică motivaţia cunoaşterii de către elevi.

Expoziţia va fi deschisă publicului larg în Sala Auditorium a Muzeului de Istorie în perioada 31 octombrie – 7 noiembrie 2013.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial