28 martie 2024
Toate unitățile de învățământ din județul Dâmbovița vor funcționa cu prezență fizică

Toate unitățile de învățământ din județul Dâmbovița vor funcționa cu prezență fizică

Funcționarea unităților de învățământ din județul Dâmbovița, începând cu data de 17 ianuarie 2022

În conformitate cu prevederile Ordinului ministrului educației nr. 3030/14.01.2022 și al ministrului sănătății nr. 82/13.01.2022 privind modificarea Ordinului ministrului educației și al ministrului sănătății, interimar, nr. 5338/2015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, începând cu data de 17 ianuarie 2022, toate unitățile de învățământ din județul Dâmbovița vor funcționa cu prezență fizică, în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

La apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase/grupe de studiu, cursurile cu prezență fizică la nivelul clasei/grupei respective se suspendă pentru o perioadă de 10 zile începând cu ziua următoare confirmării celui de-al treilea caz.

Măsura suspendării la nivelul clasei/grupei este dispusă prin decizie a consiliului de administrație al unității de învățământ.

Preșcolarii/elevii carantinați și cei din grupele/clasele sau unitățile de învățământ preuniversitar/conexe care au cursurile cu prezență fizică suspendate continuă procesul de învățământ în sistem online.

Evoluția situației epidemiologice din unitățile de învătământ preuniversitar în săptămâna 10 – 14 ianuarie 2022: • clase cu prezență fizică suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 49 (1289 preșcolari/elevi); • preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 77 • personal angajat în învățământ confirmat Covid-19: 27 Situația actualizată zilnic a grupelor/claselor/unităților cu activitate suspendată este publicată pe site-ul oficial al inspectoratului școlar, la secțiunea Funcționarea unităților de învățământ http://www.isj-db.ro/functionarea-unitatilor-de-invatamant

Inspector școlar general,

Prof. Cătălina HOMEGHIU

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial