19 mai 2024

Moreni – A băut, s-a urcat la volan, a bușit o mașină de pe contrasens!

accro2Poliţia rutieră atrage atenţia: Alcoolul face victime! Nu conduceţi vehicule dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au fost sesizaţi că pe raza localităţii s-a produs un accident de circulaţie.

Din cercetări a reieşit că un bărbat de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 720, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu un alt autovehicul.

Din impact a rezultat vătămarea corporală uşoară a celor doi conducători auto.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, tot pe fondul consumului de alcool, un conducător auto de 35 de ani a acroşat un autoturism, ce se afla parcat regulamentar, în urma coliziunii rezultând numai pagube materiale.

Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul avea o alcoolemie de 1.16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, poliţiştii au depistat un alt tânăr în timp ce conducea un autoturism pe DN 61, în localitatea Petreşti, iar în urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de 0.79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cele trei situaţii, poliţiştii au întocmit dosare penale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial