19 mai 2024

Razie în Târgoviște și Pucioasa! Ce nereguli au găsit polițiștii

www.mariusbuga.ro_images_masinapolitieRazie a poliţiştilor din Târgovişte

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte şi secţiilor de poliţii rurale din arondare au desfăşurat o razie pe raza de competenţă, pe linia depistării şi sancţionării faptelor antisociale.

Astfel, în cadrul celor 12 filtre instituite, poliţiştii au constatat o infracţiune la regimul rutier şi au aplicat 108 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 29.105 lei.

Din totalul amenzilor, 17 au fost pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice prevăzute de Legea 61/1991, 21 pentru nerespectarea Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 3 la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

De asemenea, 66 de participanţi la traficul rutier au fost amendaţi pentru abaterile comise.

În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au confiscat bunuri a căror provenienţă nu a putut fi justificată în valoare de 2.225 de lei.

 

Exemple : Poliţiştii Biroului de Ordine Publică Târgovişte, în colaborare cu specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmboviţa, au efectuat un control la o societate comercială din Târgovişte.

Din verificări a reieşit că un bărbat din Bărbuleţu lucra la societatea respectivă din luna iunie 2015, fără forme legale de angajare.

Față de administratorul societăţii s-a dispus măsura sancţionării contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii 53/2003 privind Codul Muncii.

 

Acţiuni ale poliţiştilor din Pucioasa

Poliţiştii de la Pucioasa au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi pentru siguranţa traficului rutier.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au controlat 42 de autovehicule şi au verificat în bazele de date 47 de persoane.

În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 37 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.880 de lei, dintre care 30 pentru nerespectarea normelor rutiere, 5 la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi2 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Ca măsură complementară, poliţiştii au procedat la ridicarea în vederea confiscării a 300 de ţigarete, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale.

 

Exemplu:

Un tânăr de 26 de ani, din Vulcana Băi, este cercetat de poliţiştii din Pucioasa după ce a fost depistat conducând un moped neînregistrat în circulaţie.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial