4 mai 2024

Controale, acţiuni, sancţiuni! Toate, de la Poliţia Dâmboviţa!

www.mariusbuga.ro_images_etilotest1Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, depistate de poliţişti !

Poliţiştii rutieri au avut o prezenţă stradală activă, acţionând pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor comise de participanţii la trafic.

Astfel, doi bărbaţi, de 30 respectiv 65 de ani, au fost depistaţi la volanul autoturismelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii au procedat la testarea cu aparatul etilotest a conducătorilor auto, aceştia prezentând alcoolemii de 0,71 mg/l şi 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbaţii au fost conduşi la spital pentru prelevarea de monstre biologice în vederea stabilirii îmbibaţiei alcoolice.

Pe numele acestora, au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Totodată, poliţiştii rutieri au depistat alţi cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 43 de ani, în timp ce conduceau mopede sau autoturisme, deşi nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule ori permisul de conducere nu era corespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Exemplu:

O patrulă din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte, în timp ce se afla în executarea serviciului de control şi supraveghere a traficului, a oprit pe str. Calea Domnească un motoscuter condus de numitul P.V., de 36 de ani, din comuna Văleni.

În urma verificărilor, a rezultat că bărbatul nu deţinea permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehicul, iar motoscuterul era neînmatriculat.

De asemenea, poliţiştii au stabilit că vehiculul a fost semnalat ca fiind sustras.

Faţă de acesta, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat şi „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluţie legală prin Parchet.

www.mariusbuga.ro_images_sefipPoliţia dâmboviţeană vă informează cu privire la activităţile circumscrise ZILEI POLIŢIEI ROMÂNE, sărbătorite la data de 25 martie 2014:

Astfel, în data de :

21 martie 2014, începând cu ora 10:00, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa invită jurnaliştii colaboratori să participe, alături de poliţişti, la un concurs de tir, organizat în poligonul din localitatea Ochiuri;

-22 martie 2014, începând cu ora 09:00, pe Bd. Libertăţii din municipiul Târgovişte, se vor desfăşura activităţi în cadrul concursului automobilistic „STĂPÂN PE VOLAN”;

în perioada 22-25 martie a.c., la MUZEUL POLIŢIEI ROMÂNE din Târgovişte se va organiza o expoziţie foto-documentară privind activitatea poliţiei din trecut şi până în prezent;

De asemenea, în perioada susmenţionată, vizita la muzeu este gratuită pentru elevi şi studenţi.

în perioada 24-25 martie 2014, în zona Muzeului Poliţiei Române din Târgovişte se vor organiza ateliere de informare cu privire la oferta educaţională valabilă pentru Şcoala de Agenţi „Vasile Lascăr” Câmpina pentru anul şcolar 2014-2015;

în ziua de 25 martie 2014- „ZIUA PORŢILOR DESCHISE” – Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa îşi deschide porţile pentru a fi vizitat de cei interesaţi;

-în data de 25 martie2014, în intervalul orar 14:30-16:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dâmboviţa vor organiza pe raza municipiului Târgovişte, un tur ciclist dedicat elevilor din clasele gimnaziale VI-VIII;

Vă aşteptăm !

www.mariusbuga.ro_images_mpolInspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa vă informează:

La data de 22 martie a.c., începând cu ora 09:00, poliţiştii rutieri vor organiza în municipiul Târgovişte ( str. Bd. Libertăţii) un concurs automobilistic „STĂPÂN PE VOLAN” în cadrul căruia persoanele posesoare a permisului de conducere categoria „B” îşi vor testa cunoştinţele teoretice şi practice din domeniul circulaţiei pe drumurile publice.

La finalul concursului, câştigătorii desemnaţi vor fi premiaţi de către organizatorii concursului, respectiv Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, Clubul Automobil Român-Filiala Dâmboviţa, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Dâmboviţa şi Societatea Naţională de Cruce Roşie din România-Sucursala Târgovişte.

www.mariusbuga.ro_images_polmAcţiune a poliţiştilor rutieri

Poliţiştii rutieri au desfăşurat pe raza municipiului Târgovişte şi pe principalele drumuri naţionale ce tranzitează judeţul o acţiune, pe linia prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente de circulaţie.

Ca urmare a neregulilor descoperite în trafic, poliţiştii au aplicat 219 sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 37 230 de lei.

www.mariusbuga.ro_images_catusePoliţiştii au identificat şi reţinut un bărbat care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate 

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Răcari au depistat un bărbat, de 32 de ani, din localitatea Ciocăneşti, pe numele căruia Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate pentru o perioadă de 1 an pentru comiterea infracţiunii prev. şi ped. de art. 269 alin. 1 din Codul Penal, respectiv „ favorizarea făptuitorului ” .                                             

Bărbatul a fost reţinut şi depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa.

64 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru exces de viteză, 30 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, iar 4 pentru necordarea priorităţii de trecere pietonilor- în aceste cazuri fiindu-le reţinute şi permisele de conducere.

În atenţia poliţiştilor rutieri au fost şi pietonii, 37 dintre aceştia fiind amendaţi pentru traversarea părţii carosabile prin loc nepermis.

Stimaţi participanţi la trafic,

Pe durata deplasărilor pe drumurile publice, poliţia rutieră vă recomandă să adoptaţi o conduită preventivă şi  să respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie pentru a reduce riscul implicării în evenimente neplăcute.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial