4 mai 2024
Moment aniversar în Arhiepiscopia Târgoviştei

Moment aniversar în Arhiepiscopia Târgoviştei

MOMENT ANIVERSAR ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

Cu ocazia zilei aniversare, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscop al Târgoviștei și Exarh patriarhal, a participat la slujba de Te Deum, ce a fost săvârșită la Paraclisul Reședinței eparhiale Kretzulescu.

La eveniment au luat parte: membrii Permanenței Consiliului Eparhial, părinții protopopi, conducerea Facultății de Teologie și a Seminarului Teologic, membrii Consiliului Eparhial, parlamentari, conducerea Universității “Valahia” din Târgoviște, oficialități județene și locale, dintre care menționăm: domnul Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, domnul Daniel Cristian Stan, Primarul Municipiului Târgoviște și doamna Claudia Gilia, Prefectul Județului Dâmbovița.

Pc. Pr. dr. Ionuț Ghibanu, Vicar eparhial, a dat citire mesajului pe care Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a trimis cu această ocazie, în cadrul căruia l-a felicitat pe Întâistătătorul Eparhiei noastre pentru ”modul în care ați lucrat cu timp și fără timp, unind viața spirituală cu slujirea socială, dar și pacea între culte cu dragostea de țară”.

Părintele Mitropolit Nifon a subliniat, în cuvântul său, importanța marelui dar al vieții, consecință a iubirii lui Dumnezeu pentru noi toți, cei care avem datoria de a-l fructifica, la rândul nostru, ca daruri unii pentru alții și de a lucra pentru binele celui de lângă noi. Iubirea de aproapele, chiar și față de dușman, rezumă cel mai bine frumusețea revoluției spirituale aduse de Hristos în lume și ea stă la baza civilizației creștine a iubirii, inaugurată de Biserică. De altfel, ideologiile prezentului, lipsa de dăruire și de iubire creează toate marile probleme ale lumii noastre, dar la care valorile creștine oferă soluții și necesara vindecare prin intermediul misiunii ecleziale. Timpul ne este oferit de Dumnezeu pentru a reflecta, cu dăruire și intensitate, iubirea și milostivirea Lui, aprofundând solidaritatea și comuniunea dintre oameni, spre mereu mai binele nostru și al lumii.

La final, Înaltpreasfinția Sa a oferit o recepție în Aula ”Sf. Voievod Neagoe Basarab” a Reședinței eparhiale.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial