2 mai 2024
ÎPS Nifon a primit colindători de la mânăstirile: Dealu, Viforâta, Stelea și Peștera

ÎPS Nifon a primit colindători de la mânăstirile: Dealu, Viforâta, Stelea și Peștera

coli-ar Vineri, 23 decembrie 2016, în Sala Mare a Centrului Eparhial din Târgovişte, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON a primit colindători de la mânăstirile: Dealu, Viforâta, Stelea și Peștera.

După aceea, ostenitorii Centrului Eparhial au dorit să-și colinde Chiriarhul, oferindu-i în dar câteva colinde, alături de tradiționalele urări, ce se fac cu acest prilej. La finalul manifestării, toți colindătorii au primit daruri din partea Înaltului Ierarh, ca semne ale bucuriei sărbătorii Crăciunului.

În cuvântul Său, Înaltpreasfinţia Sa a mulţumit colindătorilor și a subliniat importanța mânăstirilor, ca vetre de spiritualitate și de cultură, de aceea, a adresat îndemnuri monahilor și monahiilor de a intensifica misiunea pastorală a Bisericii noastre în vestirea bucuriei Evangheliei lui Hristos.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

colVineri, 23 decembrie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, la Centrul Social-Creștin al Arhiepiscopiei Târgoviștei, au venit să colinde mai multe grupuri de copii și tineri, care au bucurat sufletele celor 8 copii aflați în grija Arhiepiscopiei Târgoviștei, în cadrul Apartamentul Social Sf. Ier. Nicolae.

Reamintim că Centrul Social Creștin este o instituție socială aparținând Eparhiei noastre care derulează, de-a lungul anului, numeroase acțiuni educaționale și social-filantropice.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

coli-darCu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, joi 22 decembrie 2016, slujitorii Catedralei Mitropolitane din Târgoviște, împreună cu tineri din Comitetul parohial de tineret, au mers cu colindul și au oferit daruri, la copiii de la următoarele centre sociale: Centrul rezidențial de tip familial de la Șotânga, Centrul de zi de la Șotânga și Centrul Acasă din Aninoasa. Apoi, au colindat și au oferit daruri celor 30 de bătrâni de la Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice Caminul Villa Orchidea de lângă Târgoviște.

La Catedrală au venit cu colindul mai multe grupuri de copii, după cum urmează: de la Școala Coresi, însoțiți de doamnele Prof. Simona Mihai și Prof. Elena Marica, de la Școala Vasile Cârlova, însoțiți de doamna Prof. Simona Matei, foști elevi de la Școala Specială din Târgoviște, precum și alte grupuri de copii.

Darurile oferite, în valoare de peste 5.000 lei, se constituie într-o mărturie a solidarității și iubirii creștine, în această perioadă din apropierea sărbătorii Nașterii Domnului.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial